Date/Time
Date(s) - 16/12/2019
19:30 - 21:45

Location
Celtic Towers

Categories No Categories


Meer info: https://www.facebook.com/events/831251090644883/

 

Massabewegingen zetten de wereld vandaag in lichterlaaie, een nieuwe economische crisis staat voor de deur en de ecologische crisis vraagt om een dringende en fundamentele “system change”.

150 jaar geleden ontrafelde Karl Marx de interne logica van het kapitalisme. Marx kwam tot de conclusie dat de ongeziene toename van materiële rijkdom en technologische vooruitgang onder het kapitalisme hand in hand gaat met nooit eerder geziene ongelijkheid, stelselmatige vernietiging van natuurlijke rijkdommen en steeds terugkerende en diepere crisissen.

Dat klinkt allemaal pijnlijk actueel!! Nochtans beweerde de heersende kapitalistische elite na de val van de stalinistische dictaturen dat de analyse van Marx irrelevant geworden was … Tegelijkertijd grepen diezelfde neoliberale economen en tijdschriften (zoals The Economist) plots terug naar de analyses van Marx om de economische crisis in 2007 uit te leggen.

LSP en de Actief Linkse Studenten organiseren een avond waarin we dieper ingaan op hoe Marx tot de conclusie kwam dat het kapitalisme onmogelijk aan haar eigen tegenstellingen kan ontsnappen en hoe we vandaag, 150 jaar later, nog steeds op Marx moeten terugvallen om een antwoord te vinden op de huidige economische, sociale en ecologische crisis.