Home / Event / Antwerpen. Let’s talk (about) revolution

Antwerpen. Let’s talk (about) revolution

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12/10/2017
19:30 - 21:30

Location
stadscampus

Categories No Categories


System change not climate change

2/3e van de historische uitstoot van broeikasgassen is veroorzaakt door 90 bedrijven. Vandaag staan ‘s werelds 50 grootste bedrijven in voor 40% van de uitstoot. Energiebedrijven spannen de kroon. De vrije markt en hun politici bieden geen antwoord op de hoogdringendheid. Voor een ecologische planning! Save our planet from capitalism!

Stop de verdeel-en-heerspolitiek!

De Trumps, Le Pens en Franckens vergiftigen de bevolking met hun racisme om de aandacht af te leiden van hun asociale beleid. Het enige antwoord van de traditionele partijen is om dat beleid zelf over te nemen. We laten ons niet verdelen; tegen haat: solidariteit! De 1% rijksten veroorzaken sociale miserie, niet de vluchtelingen.

Investeer in onderwijs …

27.133 Belgische studenten doen beroep op een leefloon. Een verzevenvoudiging sinds 2002. Studiekosten lopen jaarlijks op tot €10.000. Reden: duurder openbaar vervoer, duurdere koten, eten en hoger inschrijvingsgeld. De gevolgen van de besparingen en privatiseringen worden betaald door de studenten. Stop de commercialisering! Voor een publieke herfinanciering van het onderwijs om voor iedereen kwaliteitsvol en gratis onderwijs te verzekeren.

… Niet in oorlog!

Wereldwijd werd in 2016 1680 miljard uitgegeven aan militaire uitgaven. België doet mee in die wapenwedloop door 15 miljard te voorzien voor 34 gevechtsvliegtuigen. De militaire interventies in het Midden-Oosten verdiepen enkel de chaos en vergroten de voedingsbodem voor terrorisme. Tegen de oorlog en de verhoging van het defensiebudget in dienst van het imperialisme!

Wij willen een echte toekomst!

¼e jongeren werkt in een tijdelijk contract en dat cijfer is in stijgende lijn. Bijna 1/5e ⅕ -25 jarigen zijn werkloos. De zogezegde daling van werkloosheidscijfers is te verklaren door interims en het schrappen van het recht op uitkeringen. Collectieve arbeidsduurvermindering zonder loonverlies kan jobcreatie voor iedereen garanderen
waardoor jongeren een echt toekomstperspectief zouden hebben.

Print Friendly, PDF & Email