Protesteer tegen het vasthouden van Europarlementlid Paul Murphy

Europarlementslid Paul Murphy wordt nog steeds vastgehouden in de gevangenis Giv’on in de stad Ramle in Israël. De Israëlische autoriteiten hebben twee boten van de vrijheidsvloot die protesteerde tegen de blokkade van Gaza gekaapt en de 27 mensen op die boten werden opgepakt. Er is een oproep om vandaag nog zoveel mogelijk te protesteren.

Zes van de gearresteerde activisten werden vrijgelaten. Paul en 20 anderen blijven vastzitten in de Giv’on gevangenis. Het regime wil hen niet meteen uit het land zetten omdat ze weigeren om een ‘vrijwillig uitzettingsformulier’ te ondertekenen. De activisten weigeren dit omdat ze niet de bedoeling hadden om naar Israël te gaan en door het leger zelf naar dat land werden gebracht.

We probeerden contact te leggen met de gevangenis van Giv’on maar dat lukt niet, de telefoon wordt er niet opgenomen. Wel hadden we contact met een van de vrijgelaten activisten, een Palestijn uit Israël. Paul heeft op dit ogenblik geen recht op bezoek omdat hij wordt “vastgehouden” en niet officieel is “opgepakt”. Het verschil is uiteraard louter formeel, het resultaat is hetzelfde: hij zit vast.

Er is een internationale oproep om de gevangenis van Giv’on te bestoken met faxberichten op de volgende nummers: +972 8 919 3261 en +972 8 919 3260.

Daarnaast vragen we om protestmails te sturen naar zowel de Israëlische ambassade in Brussel als de kantoren van het ministerie van buitenlandse zaken in Israël. De emailadressen zijn: amb-sec@brussels.mfa.gov.il, sar@mfa.gov.il, mankal@mfa.gov.il, pniot@mfa.gov.il

Hieronder een voorbeeld van de mail die wij verstuurden:

Mr ambassador, Mr Minister,

We strongly protest against the illegal detention of 21 activists from the Freedom Flotilla to Gaza. Amongst them is a member of the European Parlaiment, Paul Murphy.

The Freedom Flotilla was heading to Gaza to deliver humanitarian goods such as medicines. The boats had no intention to enter Israel. The Israeli army has in reality hijacked the boats.

We demand the immediate release of the activists and will step up protests against the repressive measures of the Israeli regime including the siege of Gaza.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie