Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Gaza. Protest tegen het bloedbad verder opvoeren

Zondag is er een belangrijke betoging in Brussel. Na de massale nationale betoging tegen het bloedbad in Gaza van 11 november is er immers een nieuwe nationale betoging. Die is broodnodig omdat de gruwel blijft aanhouden. De betoging vertrekt om 14u aan Brussel Noord.

LSP zal er uiteraard bij zijn. We verdelen een pamflet, vormen een blok op de betoging en hebben stands aan het begin en het einde van de betoging. Daarbij zullen we ons maandblad naar voren schuiven – een krant geschreven vanuit de strijd tegen onderdrukking. Verder zijn er natuurlijk ook badges te verkrijgen. Na de betoging volgt dinsdag in Brussel een publieke meeting om in te gaan op het protest en het programma dat nodig is om tot bevrijding te komen.

Dinsdag 19 december: Solidariteit met Palestina! Hoe de bezetting beëindigen? – Publieke meeting van LSP/PSL

De aanvallen door de Israëlische staat en hun barbaarse wreedheid zorgen met het uur voor een hoger dodental. Dit gebeurt mede dankzij de militaire steun die door het Westen geleverd en betaald wordt. De diplomatie is uitgespeeld. Alleen een massabeweging in Palestina en internationaal zal de bevrijding van Palestina kunnen verzekeren. Een revolutionaire socialistische verandering in de regio is nodig.

Eric Byl (International Socialist Alternative) heeft een aantal dagen in Israël doorgebracht om deze beweging op te bouwen. Hij zal zijn ervaring met ons delen.

  • Dinsdag 19 december om 19u30
  • Pianofabriek – Fortstraat 35 – Sint-Gillis 1060

Europese vakbondsbetoging

Dinsdag waren we aanwezig op de Europese vakbondsbetoging tegen het besparingsbeleid. Het is belangrijk dat er gezamenlijke internationale acties komen, het beleid waartegen we ingaan is immers ook internationaal. De actie dinsdag was beperkt qua omvang en eisen. Maar onze voorstellen werden door een aantal betogers wel positief onthaald. We verdeelden een 1000-tal pamfletten, verkochten 24 exemplaren van ons maandblad en haalden 80 euro steun op met badges. Vooral badges tegen het bloedbad in Gaza waren populair.

Foto door Laurent

Steun Campagne ROSA, koop een lotje voor onze wedstrijd

Dit jaar verkopen we opnieuw lotjes voor de wedstrijd van Campagne ROSA. Er zijn mooie prijzen te winnen: een weekend in een hotel van de Floreal-groep, een overnachting voor twee in halfpension in de Ardennen, een zweefvlucht en zeven andere prijzen. En vooral: met deze wedstrijd haalt Campagne ROSA financiële steun op voor een jaar vol acties! Lotjes kosten 10 euro per stuk, als je er vijf koopt krijg je een zesde gratis. 

2024 wordt een uitdaging voor socialistische feministen. Er is de antifeministische terugslag waarop extreemrechts inspeelt en die het versterkt. Dit maakt feministisch protest minder vanzelfsprekend, maar tegelijk des te noodzakelijker. We willen de traditie van acties op 8 maart, de internationale vrouwendag, verderzetten. In de aanloop naar 8 maart zullen we in heel het land campagne voeren. 

Eén van de centrale aanvallen van extreemrechts en populistisch rechts is tegen de LGBTQIA+ gemeenschap en in het bijzonder tegen trans personen. Wij nemen dat niet. We gaan niet terug, maar organiseren ons om door collectieve strijd rechten af te dwingen. De Pride in Brussel is daar een uitstekende gelegenheid voor, we willen een strijdbare delegatie vormen op de parade. Na de verkiezingen van juni organiseren we in Gent een Pride is a Protest die sterk de nadruk legt op antifascisme. Een nieuwe verkiezingsoverwinning van het VB dreigt immers en vormt een bedreiging voor de volledige LGBTQIA+ gemeenschap. We kunnen niet gewoon toekijken, we moeten ons organiseren en in verzet gaan. Die vaststelling lag aan de basis van Pride, het is ook het uitgangspunt voor Pride is a Protest.  

De dreiging van nieuwe besparingen komt bovenop een jarenlang beleid van tekorten in alle openbare diensten en de volledige zorgsector. Dit is een antifeministisch beleid dat zorgtaken opnieuw doorschuift naar het kerngezin, in het bijzonder naar vrouwen. Het is een antifeministisch beleid omdat het druk zet op de laagste lonen en de werkomstandigheden in sectoren waar veel vrouwen werken. Financiële onafhankelijkheid en toegankelijke openbare diensten zijn ook noodzakelijk om aan gewelddadige of toxische relaties te kunnen ontsnappen. 

Rond al deze zaken wil Campagne ROSA actie voeren en een krachtsverhouding helpen opbouwen. Dit kan enkel dankzij uw steun. De wedstrijd is daar een goede gelegenheid voor. Niet alleen steun je ons, je maakt ook kans op een mooie prijs. De trekking van de winnaars is op 13 januari in zaal Randstad in de Hovenierstraat 45 te Brussel. We starten vanaf 19u30 met een nieuwjaarsdrink, een gezellig samenzijn waar we meteen ook wat plannen zullen smeden om het socialistisch feminisme in 2024 op de kaart te zetten. Om 21u is er dan de trekking van de winnaars. 

Koop je ticket online via nl.campagnerosa.be of door 10 euro of meer over te schrijven op BE54 5230 8095 8497 van Campagne ROSA met als mededeling ‘wedstrijd’. Dan bezorgen we je een deelnamenummer dat in de trekking gaat.

Koop via het online formulier

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie