Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Sterke betoging, veel interesse in socialistische benadering

Op Wapenstilstand, 11 november, werden de straten van Brussel overspoeld door betogers. Het was een erg diverse betoging met jong en oud, mensen van heel verschillende afkomsten en achtergronden. LSP was er uiteraard ook bij. De nadruk lag op onze stands die net als de straten van Brussel overspoeld werden door betogers. Honderden interessante gesprekken voerden we. Onze militanten verdeelden een pamflet, verkochten onze krant met analyses en voorstellen en we verkochten ook veel, heel veel, badges tegen het bloedbad in Gaza. Enkele militanten liepen in de betoging mee met een spandoek. Uiteindelijk verkochten we 157 exemplaren van ons maandblad en 4 abonnementen. Daarnaast verkochten we honderden badges.

Vlak voor de betoging hadden we geslaagde open vergaderingen in Antwerpen en Brussel over de strijd tegen het bloedbad en voor bevrijding van de Palestijnse massa’s.

Antifascistische betoging

De grote betoging op zaterdag zette ongetwijfeld wat druk op de antifascistische betoging in Gent op zondag. Met 400 aanwezigen was het echter alsnog een succes. LSP had goed gemobiliseerd met de campagnes ROSA en ALS. We vormden een sterk blok op de betoging. Daarnaast hadden we aan het begin en het einde een stand. Onze militanten verkochten een 15-tal exemplaren van onze krant en haalden ruim 100 euro strijdfonds op met badges. Twee mensen werden ter plaatse lid van Campagne ROSA. We blijven hard inzetten op antifascisme met een benadering van mobilisatie rond sociale eisen. De groei en normalisering van extreemrechts maakt dat dit meer dan ooit noodzakelijk is.

Morgen Rosa Luxemburg conferentie in Brussel

In het kader van de hernieuwde belangstelling voor Rosa Luxemburg is er een interessante conferentie in Brussel op 18 november. De Franse historicus Jean-Numa Ducange zal er spreken over de standpunten van Rosa Luxemburg over het Franse socialisme, waaronder haar houding tegenover toenmalige kopstukken als Jaurès en Guèsde. Ducange voorzag de redactie van het deel van de verzamelde werken van Rosa Luxemburg dat hierover gaat. Verder wordt er ingegaan op het verzet van Rosa Luxemburg tegen de imperialistische wereldoorlog, op haar revolutionaire kritieken op het reformisme en is er aandacht voor de actualiteit van Luxemburg vandaag. De inleiding over hervorming en revolutie wordt gedaan door LSP-leden Anja Deschoemacker en Geert Cool.

Afspraak op 18 november van 9u tot 15u30 in Jeugdherberg Jacques Brel (Zavelput 30, Brussel). De conferentie is gratis, maar inschrijven is nodig via: mdf.vanesse@gmail.com.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist