Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Nieuwjaarswedstrijd: Steun Campagne ROSA financieel en maak kans op mooie prijzen

Dit voorjaar hield het socialistisch-feministisch netwerk ROSA een internationale conferentie in Wenen. Sindsdien bleven we druk in de weer. Vandaag leggen we een grote nadruk op het antifascistisch aspect van de feministische strijd. Op 24 september waren we in Aalst om te protesteren tegen het sociaal-economisch congres van het Vlaams Belang. Op 12 november nemen we in Gent deel aan het protest tegen het extreemrechts anti-migratiecongres.

Koop via het online formulier

In Luik organiseerden we een actie op de internationale dag voor veilige abortus op 28 september. Daarbij benadrukten we het belang van inclusieve seksuele voorlichting die ook ingaat op de kwestie van toestemming. Dit was belangrijk na de brandstichtingen en het protest tegen EVRAS, het nieuwe Franstalige programma voor lessen seksuele opvoeding. Het was overigens de enige protestactie die inging tegen de haatdaden rond EVRAS.

Op de nationale betoging tegen geweld op vrouwen op 26 november willen we een antifascistisch blok vormen. Op 19 oktober kwam een tiental extreemrechtse jongeren een bijeenkomst van Campagne ROSA en ALS in Leuven provoceren. We laten ons niet doen en blijven vastberaden acties en bijeenkomsten organiseren. Uiteraard is er de internationale vrouwendag (8 maart) en daarna volgen ‘Pride is a Protest’ acties en betogingen. Volgende zomer organiseren we een feministisch antifascistisch weekend op 6 en 7 juli. Om dit allemaal mogelijk te maken, vragen we om financiële steun.

Steun onze feministische antifascistische campagne

Het is nu een jaarlijkse traditie: onze eindejaarswedstrijd! We bieden tickets aan waarmee fantastische prijzen te winnen zijn: twee vernachtingen voor twee personen in een driesterrenhotel, een weekend aan zee, een vlucht met een zweefvliegtuig en nog veel meer.

Tickets zijn te koop voor €10. Wie ineens 5 tickets koopt, krijgt het zesde gratis. De tickets zijn te verkrijgen bij ons militanten, online of door overschrijving op rekening BE54 5230 8095 8497 van Campagne ROSA met als mededeling ‘wedstrijd’.

Enkele oorbeelden van bedragen die overeenkomen met de productiekosten of de aankoop van materiaal om met Campagne ROSA actie te kunnen voeren. Voor 10 euro kunnen we 120 pamfletten maken, met 25 euro maken we 200 stickers, met 55 euro 250 affiches in kleur, met 120 euro een spandoek, met 175 euro 1.500 folders, met 250 euro kopen we drie megafoons en met 600 euro een tentje. We nodigen onze lezers en sympathisanten uit om tickets te kopen en dit ook voor te stellen aan hun vrienden en familie. Neem hiervoor contact met ons op!

Eén wedstrijd = 10 winnaars & steun voor de strijd tegen seksisme

  • Eerste prijs: een weekend voor 2 in een ***Floreal vakantieoord
  • Tweede prijs: een overnachting voor 2 in een spahotel*** met halfpension
  • Derde prijs: een zweefvlucht in Tienen
  • en 7 andere prijzen!

Nationale conferentie

Vorig weekend hield LSP een nationale conferentie in Brussel in het kader van onze voorbereiding op het verkiezingsjaar 2024. We bespraken in de afdelingen twee interne bulletins die ook op deze conferentie aan bod kwamen. De agenda van de conferentie werd aangepast om ook het bloedbad in Gaza te bespreken. Daarna werd er ingegaan op de politieke, sociale en economische situatie in België en op elementen van sociale strijd. Tot slot werd onze benadering in de sociale en politieke verkiezingen van volgend jaar besproken. In een tijdperk van wanorde met grote schokken is het natuurlijk niet mogelijk om volledig voorbereid te zijn op wat sowieso een turbulent jaar wordt. Wel is het belangrijk en noodzakelijk om vanuit een inzicht in de onderliggende processen een scherper beeld te hebben en onze werking daaraan aan te passen. Het werd een goed gevuld weekend met een groot enthousiasme om de vele uitdagingen voor revolutionaire marxisten in deze periode aan te gaan.

Morgen grote betoging

De woede over de Israëlische staatsterreur tegen de bevolking in Gaza blijft bijzonder groot. Met meer dan 10.000 doden is er een echte slachtpartij. Duizenden kinderen komen daarbij om het leven. De woede leidt tot massaal protest, ook in België. De oproep van vakbondsafdelingen uit de transportsector om geen wapenleveringen naar Israël af te handelen op de luchthavens is een uitstekend voorbeeld van hoe een arbeidersboycot er kan uitzien. Daarnaast groeit het straatprotest verder aan. Morgen is er een nieuwe nationale betoging. Welk beter moment dan wapenstilstand, de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, om ook nu het einde van de oorlogshorror tegen de bevolking van Gaza te eisen! Afspraak zaterdag 11 november om 14u aan Brussel Noord. Kom naar één van onze stands voor ons materiaal.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist