Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Internationale solidariteit tegen het bloedbad in Gaza

Het politieke establishment doet er alles aan om het te laten uitschijnen dat er enkel kant kan gekozen worden voor het Israëlische regime, waarbij al wie zich verzet tegen dat reactionaire regime wel een aanhanger van het reactionaire Hamas moet zijn. Protest wordt verboden in Frankrijk en Duitsland. In België is het protest toegelaten, maar de geplande maatregelen om het betogingsrecht verder aan banden te leggen beloven weinig goeds.

Ondertussen is de woede over het bloedbad in Gaza groot. Terecht! Wij steunen het protest tegen dit bloedbad en spreken onze solidariteit uit met alle slachtoffers van oorlog, terreur en staatsterreur. Het antwoord hierop moet bestaan uit massaprotest, zowel door de Palestijnen als internationaal ondersteund. Een massabeweging is noodzakelijk om een einde te maken aan het bloedbad en de onderdrukking, maar ook aan het systeem dat aan de basis ervan ligt.

LSP roept op om zondag mee te betogen in Brussel. Afspraak om 14u aan het Schumanplein. We zullen er een stand hebben met affiches, pamfletten en een uitgebreid standpunt dat in onze volgende krant zal verschijnen. Hieronder pdf’s van het pamflet en de affiches in het Nederlands, Arabisch en Frans.

Leuven. Betoging tegen het bloedbad in Gaza. ROSA en ALS café

Woensdag was er een succesvolle Gaza betoging in Leuven. Onze militanten hadden een stand en verkochten 16 exemplaren van maandblad De Linkse Socialist. Daarnaast haalden ze 130 euro steun op met badges en ander materiaal. Alles op de stand was uitverkocht, er bleef niets over. Het protest was zeer gemengd en zeer open voor discussie.

Vier mensen die we ontmoetten op de Gaza betoging namen nadien deel aan het ROSA en ALS-café in Leuven. Dat werd verstoord door extreemrechts dat post vatte voor de afgescheiden ruimte van het café waar we bijeenkwamen. Ze kwamen duidelijk om te intimideren. De groei van extreemrechts in de peilingen geeft hen zelfvertrouwen, wat onvermijdelijk tot incidenten zal leiden. Dat nam niet weg dat het café geslaagd was met enkele nieuwe mensen die voor het eerst op een activiteit van ROSA en ALS waren.

Antwerpen. Kennismakingsbijeenkomst ALS en Campagne ROSA

Komende donderdag is er in Antwerpen een kennismakingsmoment van de Actief Linkse Studenten en Campagne ROSA. Dit vindt plaats aan de UA (campus Rodestraat). Enkele sprekers zullen kort onze standpunten en benadering toelichten, waarna er telkens ruimte is voor discussie. Daarbij zal ook ingegaan worden op het bloedbad in Gaza, waarover we nadien (op 9 november) nog een open vergadering plannen in Antwerpen.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist