Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Jongerenwerking terug van start

Afgelopen weekend was er een vormingsdag voor organisatoren van onze jongerenwerking. Er waren discussies over ‘Hun moraal en de onze’ van Leon Trotski en over vervreemding. Daarna werd op de prioriteiten van de werking de komende maanden ingegaan. Ondertussen zijn langs Franstalige kant de universiteiten terug gestart. De Actief Linkse Studenten en Campagne ROSA stelden zich voor op de campussen in Brussel en Luik, waar onze benadering van strijdbaar antikapitalisme heel wat interesse opwekte.

Steun socialistische media!

We kunnen niet vertrouwen op de traditionele media. Die worden gecontroleerd door grote bedrijven of traditionele politici die managers aanstellen met dezelfde logica als de commerciële bedrijven. Ook voor media geldt het spreekwoord ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt.’ Dat is waarom je op deze website of in onze krant geen reclame vindt. We zijn evenmin afhankelijk van subsidies. Onze media wordt vanuit de arbeidersbeweging gefinancierd en gemaakt. We zijn met andere woorden afhankelijk van onze lezers en sympathisanten.

Hoe kan je onze media versterken? Uiteraard door ze te lezen en te volgen. We beschikken over een maandblad op papier, een dagelijks geüpdatete website, een wekelijkse online nieuwsbrief en sociale media. Werk hieraan mee door zelf artikels binnen te sturen. Steun dit alles door vandaag nog een abonnement te nemen op onze papieren krant, waarmee je elke maand de centrale elementen uit onze analyses en voorstellen gebundeld aan huis bezorgd krijgt.  

Manifiesta

Manifiesta, het jaarlijkse festival georganiseerd door de PVDA, was dit jaar bijzonder zonnig en warm. Er waren tientallen debatten en optredens op een terrein dat dit jaar meer ruimte bood. Verschillende LSP-leden gingen naar debatten of kwamen met collega’s naar het festival. Daarnaast namen we deel aan de stand van Steunpunt Antifascisme waarop ook materiaal van NAIS en Campagne ROSA beschikbaar was. We verkochten heel wat badges, kranten en boeken. Er was veel interesse in de antifascistische campagne voor een protestactie tegen de sociaaleconomische leugens van het Vals Belang. Op 24 september wordt er actie gevoerd in Aalst om vanuit de arbeidersbeweging te antwoorden op de pogingen van extreemrechts om zich sociaal voor te doen.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist