Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Veel steun op Retrouvailles in Luik

Het is een jaarlijkse traditie. Het eerste weekend van september betekent in Luik dat er Retrouvailles is, een moment waarop alle verenigingen zich voorstellen in een aangenaam kader. Wij zijn er altijd bij met Campagne ROSA en met onze campagnes, waarbij er dit jaar onder meer nadruk lag op ons verzet tegen extreemrechts. Ons maandblad ging vlot van de hand: onze militanten verkochten 129 exemplaren van ‘Lutte Socialiste’ en maakten 9 abonnementen. Daarnaast haalden we een 30-tal contactgegevens op.  

Product afbeelding
In onze webshop:
De Linkse Socialist september 2023 [427] (PDF)
€2
Kopen

Antifascistische campagne

Op ons zomerkamp in juli bespraken we de uitdagingen voor het antifascisme in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 en de zwarte golf die daarbij dreigt. We willen zowel onder jongeren als werkenden het verzet opdrijven, onder meer met initiatieven voor mobilisaties en acties. Het is in dat kader dat we volledige steun geven aan het initiatief van enkele Oost-Vlaamse vakbondsmilitanten om te protesteren tijdens het sociaaleconomisch congres van het VB op 24 september. Dat congres vindt plaats in Affligem. Het protest zal plaatsvinden in buurgemeente Aalst, meer bepaald aan het standbeeld van Daens. Die haalde in zijn tijd uit tegen de hypocrisie van de katholieke partij die beweerde voor iedereen, inclusief de arbeiders, op te komen, terwijl het een instrument van het rijke establishment was. Het applaus voor Tom Van Grieken tijdens een politiek debat van werkgeversorganisatie VOKA eerder deze week liegt er niet om: extreemrechts vandaag rijdt voor de rijken. Na een actie aan het standbeeld van Daens volgt op 24 september een bijeenkomst in het Volkshuis van Aalst.

Afspraak: zondag 24 september, 15u Werfplein Aalst.

Waar vind je ons op Manifiesta?

Dit weekend zijn enkele LSP-leden aanwezig op Manifiesta. Sommigen komen met collega’s. Enkele militanten nemen deel aan de stand van Steunpunt Antifascisme waarop materiaal van zowel Steunpunt Antifascisme, NAIS als Campagne ROSA te vinden is. Daar hebben we ook een voorraadje boeken bij. Enkele titels van Marxisme.be zijn tevens te koop in de grote boekenhal, meer bepaald op de stand van De Groene Waterman. Op de stand van Steunpunt Antifascisme kan je de oproep voor de actie in Aalst op 24 september ondertekenen en pamfletten hiervoor meenemen. Aarzel niet om langs te komen!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist