Brussel. Steuncomité ondersteunt actie bij Delhaize

De strijd gaat door bij Delhaize. Op zaterdag 13 mei organiseerde het steuncomité voor het personeel van Delhaize een actie bij Delhaize Chazal in Schaarbeek. Ongeveer 250 mensen, waaronder klanten, personeel van Delhaize en vakbondsafgevaardigden, namen eraan deel.

Door de bijeenkomst vooraf aan te kondigen, werd de mobilisatie versterkt en konden politie noch deurwaarders ingrijpen toen de betogers de winkel binnenstormden voor een kleine demonstratie en een oproep tot boycot. Het personeel van de winkel van Delhaize-Chazal was solidair met de actie.

In een interview voor de RTBF zei een werknemer dat hij hoopte dat het initiatief op termijn herhaald zou worden. De repressie is sterk en alle mogelijke solidariteit is welkom. Een soortgelijke actie zou op zaterdag 27 mei plaatsvinden. Een volgende vergadering van het steuncomité voor het personeel van Delhaize zal op 25 mei plaatsvinden in DK (Rue de Danemark 70B, Sint-Gillis).

Tot die tijd is de niet te missen bijeenkomst natuurlijk de nationale betoging op 22 mei. Solidariteit opbouwen via de arbeidersbeweging door de distributiesector en alle werkenden te mobiliseren is meer dan noodzakelijk. Op maandag 15 mei heeft een vakbondsafgevaardigde van de distributiesector gesproken op een algemene personeelsvergadering op het Universitair Ziekenhuis Brugmann. Dit soort initiatieven moet zo vaak mogelijk worden herhaald om de solidariteit en mobilisatie op te bouwen met het oog op 22 mei.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist