Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Socialisme 2023: een succes!

Het was van 2019 geleden dat we nog een nationaal vormingsweekend konden houden, althans in levende lijve. Het was zoeken naar een datum waarop we de nodige infrastructuur konden hebben en we moesten uitwijken naar een vrijdagmiddag en zaterdag. De Socialisme-dagen werden een succes met een sterke politieke inhoud, opmerkelijke internationale sprekers en een enthousiasme in de zaal.

Aan de boekenstand werd voor 650 euro aan materiaal verkocht, vooral de nieuwe titels van Marxisme.be gingen vlot van de hand net als de tweedehandsboeken die we aan erg democratische prijzen konden aanbieden. We hebben weet van minstens twee nieuwe leden die tijdens Socialisme 2023 aansloten door hun ledenbijdrage te betalen. Een financiële oproep bracht 2600 euro op. We kijken uit naar een geschikt moment in 2024 om de traditie van Socialisme-dagen verder te zetten!

De eerstvolgende grote afspraak is alvast het zomerkamp van LSP, ALS en Campagne ROSA. Dat vindt plaats van 7 juli tot en met 13 juli.

Facebook evenement

Link om in te schrijven

Acties tegen extreemrechts en verdeeldheid

Extreemrechts gaat in het offensief. In Brugge waren er provocatieve acties tegen een voorleesmoment door een drag queen. In Berlaar organiseerde Voorpost een meeting met Dewinter en in Leuven moest de KULeuven van de rechter een zaal geven aan de extreemrechtse NSV voor een meeting met de controversiële neonazi Martin Sellner. LSP-militanten namen deel aan de antifascistische acties in Berlaar en Leuven. Verzet tegen de haat van extreemrechts is immers erg belangrijk. We nemen mee een initiatief om in Brugge een Pride is a Protest te organiseren op 17 mei, de internationale dag tegen homofoob en transfoob geweld. Actieve mobilisatie tegen extreemrechts en voor een sociaal programma, zo kunnen we de ruimte voor haat en verdeeldheid beperken. Doe mee!

Last call: meigroeten

We verzamelen meigroeten voor onze krant en website. Dat zijn betaalde boodschappen uit de beweging of van sympathisanten. Momenteel werken we aan de mei-editie van maandblad De Linkse Socialist. De campagne liep al vlot met een resultaat dat beter is dan vorig jaar. Bedankt aan al wie ons steunt! Heb je nog een meigroet? Wil je ons steunen? Doe het vandaag, het is namelijk de uiterste deadline voor meigroeten in de papieren krant. Nadien kan je nog een meigroet nemen die enkel op deze website verschijnt.

Uiteraard zal onze krant beschikbaar zijn op de activiteiten van 1 mei in heel het land. Op 1 mei bieden we bij een jaarabonnement of doorlopende opdracht op De Linkse Socialist een gratis boekje aan: ‘Nationaliseren van de sleutelsectoren van de economie’ (60 pagina’s).  

Lees ook:Meigroeten 2023

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist