Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Extra sprekers op Socialisme 2023

Volgende week vrijdag en zaterdag is er Socialisme 2023. We kunnen twee extra internationale spreeksters aankondigen.

Myriam is Française maar actief in de Socialist Party (ISA Ierland). Ze zal spreken in de ROSA-International meeting op vrijdagavond. Net als de andere 4 spreeksters op die meeting was ook zij aanwezig op de Internationale ROSA Conferentie in Wenen op 18 & 19 maart. De andere spreeksters op deze meeting zijn Marisa, Frede en Anja Deschoemacker. Myriam zal verder ook spreken in de discussiegroep over de beweging in Frankrijk op zaterdag van 11u tot 12u30.

Nof is actief bij ISA in Engeland, Wales en Schotland, maar voorheen bij Israël/Palestina. Zij zal spreken over de massabeweging die de extreemrechtse regering van Netanyahu doet wankelen. Nof zal spreken op de internationale plenaire meeting op zaterdagochtend en we lassen een extra commissie in.

INKOM. VVK: €15 / €7* ADD:€20/€10* (sociaal tarief voor student, werkzoekend, deeltijdswerkend). BE86 5230 8092 4650 van LSP met als mededeling ‘Socialisme 2023’ SCHRIJF JE IN VIA DEZE LINK

WAAR? Gemeenschapscentrum Pianofabriek, Fortstraat 35, Sint-Gillis

WANNEER? Vrijdag 14 april, deuren open vanaf 13u. Zaterdag 15 april, deuren open vanaf 9u

KINDEROPVANG? Laat bij je inschrijving weten of je hier gebruik van wil maken.

ETEN? Hot dogs op vrijdagavond. Uitgebreid middagbuffet op zaterdagmiddag.

Nieuwe publicaties

Op Socialisme 2023 zijn er twee nieuwe publicaties van Marxisme.be beschikbaar.

Naar aanleiding van 1 mei brengen we een toegankelijk boek van 60 pagina’s uit over de kwestie van nationaliseren. Aan de hand van enkele sleutelartikels uit deze krant en teksten van Lenin en Trotski wordt duidelijk gemaakt waarom de centrale sectoren van de economie onder democratische arbeiderscontrole en bezit moeten geplaatst worden. We starten op Socialisme 2023 een abonnementscampagne waarbij al wie een jaarabonnement of permanente opdracht neemt dit boekje cadeau krijgt.

Daarnaast komt er een herwerkte vertaling van Trotski’s autobiografie ‘Mijn Leven’ uit. De grootste beperking van dat werk was dat het eindigde in 1929 en de bijdragen van Trotski in de jaren 1930 dus niet verwerkte. Daar passen we een mouw aan: de Franse revolutionair Alfred Rosmer schreef destijds een annex bij ‘Mijn Leven’ waarin hij in de stijl van het boek ingaat op de latere activiteiten en analyses van Trotski. Met 684 pagina’s is het een hele klepper. Misschien kan je het nu al reserveren als vakantielectuur komende zomer?

Op Socialisme 2023 bieden we deze boeken aan een voordeeltarief aan.

 

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie