Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Doe mee met Campagne ROSA in aanloop naar en op 8 maart

We voeren campagne om van de acties op 8 maart een succes te maken. We nemen deel aan de optochten in Brussel, Antwerpen, Luik en Gent. Deze betogingen zijn belangrijk om duidelijk te maken dat het feministisch protest sterk blijft en als antwoord op de reactionaire pogingen om strijd tegen onderdrukking te ondermijnen. Gezamenlijk verzet tegen het toenemende geweld is noodzakelijk. Een vreselijke transfobe moord in Groot-Brittannië deze week bevestigde dat nogmaals. Het conservatieve offensief tegen al wie zich verzet tegen onderdrukking zorgt voor een klimaat waarin er meer geweld is.

Afspraken op 8 maart:

Internationale ROSA-conferentie

Op 18 en 19 maart is er een internationale ROSA-conferentie in Wenen (Oostenrijk) met honderden activisten uit heel de wereld. Inschrijving

Meetings over Iran

Op maandag 27 (Luik) en dinsdag 28 februari (Brussel) houden we meetings met een Iraanse spreker. Meysam was een woordvoerder van de strijd in een groot staalbedrijf in Iran. Hij stond mee vooraan in de protesten de afgelopen jaren en verblijft nu in het buitenland. Hij komt naar België en zal op twee meetings spreken, telkens met een spreekster van Campagne ROSA. Contacteer ons voor de details als je wil deelnemen.

Strijd voor koopkracht

Dinsdag was er een nieuwe actiedag voor koopkracht. Na de betoging in juni met 80.000 aanwezigen, een militantenconcentratie en betoging met 20.000 aanwezigen in september, provinciale acties in oktober, een algemene staking in november en een kleinere nationale betoging in december, volgden nu opnieuw provinciale acties. Die waren erg beperkt, langs Nederlandstalige kant werd er amper iets van opgemerkt. Langs Franstalige kant waren er enkele honderden aanwezigen in Brussel en Luik. De grootste actie was in La Louvière met 2000 aanwezigen. Onze militanten waren hierop aanwezig en verkochten onze krant met daarin een artikel waarin we voorstellen doen over hoe het verder moet.

Betoging tegen oorlog in Oekraïne gepland

Op 26 februari is er een nationale betoging naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Een jaar later blijft protest tegen de oorlog meer dan nodig, zelfs indien het niet evident lijkt om vanuit de arbeidersbeweging een eigen onafhankelijk standpunt in te nemen en een actieve rol te spelen om dat standpunt ook af te dwingen. LSP zal aanwezig zijn op de nationale betoging van 26 februari met haar eigen standpunten en voorstellen. Afspraak op zondag 26 februari om 13u aan Brussel-Noord.

Facebook-evenement

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist