Franstalig onderwijs in actie in Charleroi

1000 personeelsleden uit het Franstalig onderwijs voerden dinsdag actie in Charleroi. Het was eigenlijk gewoon een bijeenkomst en een delegatie zou Paul Magnette ontmoeten, maar de mobilisatie veranderde al snel in een betoging in de richting van de PS-kantoren waar de bijeenkomst plaatsvond.

De woede groeit, wordt georganiseerd en is klaar om de druk op te voeren. De eisen zijn al maanden dezelfde: minder leerlingen per klas, de intrekking van de hervormingen in het kader van het ‘Excellentiepact’, de intrekking van de hervorming van de evaluatie van de leerkrachten, de stopzetting van de proefplannen met in het bijzonder de onderhandelingen over de hervorming van de evaluatie die momenteel op tafel ligt.

Deze hervormingen vernietigen het onderwijs beetje bij beetje. Jongeren en leerkrachten betalen allemaal de gevolgen. Het is tijd voor meer publieke middelen voor het onderwijs en alle openbare diensten en dit op het niveau van de behoeften. Zo maken we ze tot een prioriteit van de samenleving! De volgende betoging is gepland voor eind april, we moeten tussen nu en dan onze toon verharden en onze initiatieven ter voorbereiding van deze datum opvoeren en ervoor zorgen dat deze gevolgd wordt door besluiten die in algemene personeelsvergaderingen worden genomen. We geven niet op!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist