Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Internationale ROSA-conferentie op 18 en 19 maart

Spannend nieuws! Er komt opnieuw een ROSA-conferentie, maar het gaat om een ander type conferentie. Geen nationale gebeurtenis maar een echte internationale socialistisch feministische bijeenkomst. Dit zal plaatsvinden in het weekend van 18 en 19 maart in Wenen (Oostenrijk). We willen er 200 activisten uit ruim 30 landen bijeen brengen. Meer info over het programma volgt.

Gent: grote crisisquiz op 25 maart

Na een pauze van twee jaar, nodigen we je graag uit voor de achtste editie van onze quiz! Alle opbrengsten gaan naar de campagnes van ROSA, ALS en LSP. We hebben ruimte voor 30 ploegen. Schrijf je in via liesjeu@hotmail.com. Je inschrijving is definitief na storting van je deelnamegeld op BE70 0688 9377 7225.

*** Opening deuren om 19u, eerste vraag stipt om 19u30 ***

*** 20€ per ploeg VVK ***

*** maximum 4 personen per ploeg ***

FB-evenement: https://www.facebook.com/events/741993017316046

Brussel: meeting met Nigeriaanse marxist Dagga Tollar

De werkenden, jongeren en arme massa’s van Sub-Sahara Afrika gaan gebukt onder de gevolgen van de pandemie, de klimaatverandering en de sterke prijsstijgingen voor basisproducten als voeding en energie. De afgelopen jaren waren er verschillende massabewegingen op het continent. De arbeiders en onderdrukten moeten een eigen onafhankelijk antwoord op de crises formuleren en strijden voor verandering. Dagga Tolar is woordvoerder van de Movement for a Socialist Alternative (MSA), de Nigeriaanse zusterorganisatie van LSP/PSL.

Op maandag 6 februari spreekt Dagga op een meeting van LSP/PSL Brussel. Dit om 19u30 in de Pianofabriek (Fortstraat 35 in Sint Gillis). Hij zal in het Engels spreken en er is vertaling naar het Frans.

Volg je ons al op Instagram?

Sinds december is er leven geblazen in de Instagram-account van LSP. Ongeveer twee keer per week is er een post op dat sociaal netwerk, dat zeker onder jongeren aan populariteit heeft gewonnen de afgelopen maanden. We willen onze aanwezigheid op Instagram verder versterken. Wil je daarmee helpen? Contacteer redactie@socialisme.be.

Link naar de Instagram pagina

ROSA-wedstrijd. Bedankt voor de steun!

De derde editie van de ROSA-wedstrijd was opnieuw een succes. ROSA-leden verkochten lotjes en daaruit werden tien winnende nummers getrokken. De trekking gebeurde afgelopen zondag en was te volgen via sociale media. De winnaars zijn bekend en werden gecontacteerd. Deze campagne bracht ongeveer 7.000 euro op, waarvoor dank.

Dit zijn de winnende nummers.

  1. Weekend in een charmehotel in de Ardennen, halfpension en wellness. Nummer 2419
  2. Zweefvliegtocht in Tienen. Nummer 2699
  3. Zweefvliegtocht in Tienen. Nummer 2298
  4. Een uur massage. Nummer 2481
  5. Mand met Nederlandse bieren. Nummer 2528
  6. Abonnement op een streamingdienst. Nummer 2675
  7. Bon boekhandel De Witte Zee in Oostende. Nummer 1333
  8. Bon boekhandel De Witte Zee in Oostende. Nummer 2531
  9. Antifascistisch pakket. Nummer 2316
  10. Pakket ROSA-materiaal. Nummer 993
Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist