Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Geslaagde aanwezigheid op stakingsdag

Woensdag waren er tientallen leden van LSP op de been om voor hun eigen bedrijf een piket te zetten of op bezoek te gaan naar andere piketten. In Brussel bezochten ruim 30 leden meer dan 40 piketten en acties, in de hoofdstad was de staking sterk. In Gent en Antwerpen trokken jonge leden mee langs de piketten, in Gent was er zelfs een heuse fietstocht. Alles samen hebben onze leden meer dan 100 piketten bezocht. Daarbij verkochten we ongeveer 140 exemplaren van ons maandblad, deze maand een echte stakersgazet! We hebben al weet van minstens 8 nieuwe abonnementen. Dat is een uitstekend resultaat voor een stakingsdag waarbij enige aarzeling en twijfel merkbaar was. In ons materiaal proberen we daarop te antwoorden, wat ongetwijfeld bijdroeg tot de goede respons.

Jongerengroep in Gent op bezoek aan het piket voor Albert Heijn

Acties tegen verdeeldheid

Maandagavond vond aan de Universiteit Antwerpen een actie plaats tegen transfobie. Aanleiding was de start van een reeks lezingen over gender onder de naam ’transgenderisme’, op zich al een transfobe term die niet meer gebruikt wordt. De aankondiging had het onder meer over de onomkeerbaarheid van bepaalde genderbevestigende operaties en de vraag of die niet meer schade berokkenen dan helpen. We kregen de vraag van enkele studenten om te protesteren en daar ging Campagne ROSA graag op in, zelfs indien het pas op de dag zelf beslist werd. Aan de ingang van de lezing werd plaats gevat met protestborden.

Ondertussen wordt in Gent een campagne opgestart tegen de ‘omvolkingsmeeting’ van Filip Dewinter, in Gent georganiseerd door het KVHV. Dat is de club die onder meer Van Langenhove voortbracht en eerder ook Jeff Hoeyberghs als spreker uitnodigde. Er is heel wat getouwtrek achter de schermen over het type actie dat antifascisten daar tegenover plaatsen. Wij zijn alvast voorstander van een zo sterk mogelijke offensieve mobilisatie gekoppeld aan sociale eisen tegen alles wat ons verdeelt. Het materiaal voor het protest wordt binnenkort op deze site gepubliceerd.

Vernieuwde website

Afgelopen zaterdag lanceerden we de vernieuwde versie van socialisme.be. Er is vooral achter de schermen hard gewerkt aan een grondige update. Aan de voorkant van de website zijn er ook enkele nieuwigheden. Zo is er een webwinkel geïntegreerd op socialisme.be met naast abonnementen op ons maandblad en boeken ook stickers en badges die te koop aangeboden worden. We zullen dit aanbod nog verder uitbreiden. Daarnaast is er een mogelijkheid om te reageren of een bijdrage in te sturen via een formulier op deze site. Er is een steunpagina gemaakt voor wie onze werking wil ondersteunen, we zijn volledig van leden en sympathisanten afhankelijk! Daarnaast wordt op de startpagina meer nadruk gelegd op de organisatie achter deze website: de Linkse Socialistische Partij, een actieve organisatie om de wereld te veranderen.

Delen: Printen: