Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Acties uit solidariteit met de beweging in Iran

Afgelopen zaterdag was er een grote nationale betoging waarop enkele LSP-leden aanwezig waren. Ze verkochten 20 exemplaren van ons maandblad, maakten een abonnement en verdeelden een standpunt in het Frans, Nederlands, Engels en Farsi. Ook op een kleinere actie met ruim 100 aanwezigen op vrijdagavond waren er LSP-leden aanwezig.

Maandag ging de meeting van Campagne ROSA en ALS aan de UGent in op het protest in Iran, waarbij ook een solidariteitsfoto werd gemaakt. Dinsdag organiseerden we in Brugge een solidariteitsprotest met 40 aanwezigen. Daarvoor werkte Campagne ROSA samen met anderen, waaronder anarchistische groepen. Er kwamen ook enkele leden van Groen naar het protest. Op het protest verkochten we 5 kranten, een proefabonnement en haalden we 10 euro strijdfonds op. Gisteravond was er tot slot een betoging in Luik met ongeveer 300 aanwezigen.

Brugge

Gent

Foto’s van de betoging in Luik:

Startmeetings aan universiteiten

Deze week voerden we actief campagne aan verschillende universiteiten langs Nederlandstalige kant. Maandag was er in Gent een geslaagde meeting van Campagne ROSA met 36 aanwezigen. Het internationalistische karakter van onze organisatie werd benadrukt met een spreekster van Iraanse afkomst, een Amerikaanse spreekster over het protest na de intrekking van Roe vs Wade naast uiteraard de nodige aandacht voor de strijd voor socialistisch feminisme in België. Donderdag was er een startactiviteit van Campagne ROSA aan de universiteit van Antwerpen, volgende week is er de eerste ALS-meeting. Er werd ook campagne gevoerd aan de VUB en in Leuven. Woensdag namen enkele jonge leden deel aan de protestacties van het spoorpersoneel.

Gent

Antwerpen

Spoorstaking

Dinsdagavond en woensdag namen we deel aan heel wat acties van stakend spoorpersoneel. Met de aanval op het stakingsrecht die maakt dat het personeel op voorhand moet laten weten of het staakt, zijn er in veel regio’s geen avondpiketten meer. Op woensdag waren er in verschillende steden piketten die meer tot doel hadden om stakers bijeen te brengen en te informeren. In Gent ging dit gepaard met een stemming over de volgende acties, een uitstekend initiatief om de betrokkenheid te vergroten en ervoor te zorgen dat het personeel de eigen acties in handen neemt. LSP-leden kregen overal goede reacties op het pamflet dat we verdeelden, een pamflet geschreven door spoormensen. In Brussel verkochten we 19 exemplaren van ons maandblad en een proefabonnement. Ook in andere steden verkochten we onze krant.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie