BRC. Honderden militanten eisen de heropname van drie ontslagen werknemers

Aan de poorten van de raffinaderij BRC in de Antwerpse haven kwamen deze morgen enkele honderden militanten van de drie vakbonden bijeen voor een protestactie. Aanleiding was het ontslag van drie werknemers, waaronder twee delegees, wegens hun deelname aan syndicaal protest tegen het uitblijven van een akkoord in de petroleumsector. De vrijpostige opstelling van de directie moet krachtig van antwoord worden gediend.

Foto’s door Jente

Gisteren publiceerden we op deze site een artikel dat ook ingekort als pamflet werd verdeeld op de actie deze morgen. Daarin eisen we een nationale campagne tegen het afdanken van delegees. Solidariteitsacties zijn noodzakelijk, maar we moeten een stap verder gaan en een nationale campagne opzetten. ABVV-voorzitter De Leeuw was deze morgen aanwezig en toonde daarmee dat de kwestie van syndicale vrijheden en het recht op actievoeren belangrijk is, maar in zijn toespraak zei hij niets over hoe het ABVV daar iets rond denkt te zullen doen. Er werd ook gesproken door Ilse Dielen van het ACV alsook door delegees van onder meer BRC..

De actie kon op heel wat belangstelling rekenen. Er waren honderden werknemers van BRC en militanten van diverse bedrijven. Het feit dat een goederentrein even vast stond als gevolg van de actie zorgde er meteen voor dat de Scheldelaan even geblokkeerd was.

LSP was op de actie aanwezig met een tiental militanten. We verdeelden ons pamflet en hielpen ook om een pamflet van Rood! rond een actie voor fiscale rechtvaardigheid die later op de dag plaatsvindt. Erik De Bruyn van Rood! was eveneens aanwezig op de actie. Hieronder enkele foto’s door Jente.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie