Winterkamp voor scholieren van Internationaal Verzet

Op 5 en 6 januari organiseert Internationaal Verzet in de Ardennen een scholierenkamp met een reeks politieke discussies. Internationaal Verzet is een campagne tegen het kapitalisme, gelanceerd door de Linkse Socialistische Partij, Blokbuster en Actief Linkse Studenten. We willen een sterke beweging opbouwen tegen het kapitalisme en de discussie opstarten over een alternatief.

We waren actief betrokken bij de mobilisaties tegen de EU-toppen in België, maar beperken ons daar niet toe. Als radicale jongerencampagne bleven we ook na die toppen actief. Op 19 oktober 2001 organiseerden we de anti-kapitalistische scholierenstaking/betoging met 2500 betogers te Gent. Op 15 december lanceerden we International Socialist Resistance op een conferentie te Brussel waarop 600 jongeren uit heel europa aanwezig waren.

Naar een nieuwe Jongerenmars voor Werk en tegen Racisme!

In maart 2005 organiseren we de Jongerenmars voor Werk en tegen Racisme. Daarmee willen we protesteren tegen de snel groeiende jongerenwerkloosheid, de jacht op de werklozen en willen we ingaan tegen de verdeel-en-heers taktieken die gezamenlijke strijd ondermijnen. Vandaar dat we ons ook richten tegen racisme en andere vormen van verdeeldheid. Als internationalisten maken we deel uit van een internationale campagne die actief is in 36 verschillende landen, aanwezig op alle vijf continenten.

Wij roepen iedereen die wilt vechten voor een alternatief op het kapitalisme, tegen de militarisering, tegen fascisme en racisme, op om aan te sluiten bij Internationaal Verzet, naar ons winterkamp te komen en mee de beweging op te bouwen in de wijken, scholen en bedrijven!

Programma van het winterkamp

Vertrek op 4 januari met de trein van 17u37 in Brussel-Zuid richting Luxemburg. ’s Avonds is er een gezellig samenzijn en bar.

Op 5 januari wordt begonnen met een inleiding en discussie over werkloosheid en interimarbeid in het kader van de crisis van het kapitalisme. Daarbij zal ook worden ingegaan op de geplande economie als alternatief. Na de middag volgt een inleiding over racisme en seksisme. ’s Avonds wordt een film getoond ("Germinal").

Op 6 januari wordt gestart met een discussie over imperialisme, oorlog en uitbuiting. Na de middag volgt een discussie over de jongerenmarscampagne: hoe comités opzetten in de scholen? Tenslotte wordt ’s avonds de film "La Haine" getoond en is er nadien een feestje.

Op 7 januari vertrekken we rond de middag terug naar Brussel.

Alle inleidingen worden gegeven door scholieren. We overnachten in een ruime fermette in de Ardennen zodat alles goedkoop kan gehouden worden. Ook zal er een eigen kookploeg meegaan om goedkoop eten te voorzien.

INFO & INSCHRIJVINGEN: TEL 02/345.61.81 – 0485/35.06.90 (Nikei) 0484/71.97.11 (Nele) – MAIL info@socialisme.be – WEB www.resist.be

Bekijk ons pamflet!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist