Verslag van de Gay Pride 2011

Er waren dit jaar 45.000 aanwezigen op de Gay Pride, dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. De drie centrale eisen van de organisatoren waren: de strijd tegen stereotypes, strijd tegen homofobie op school en internationale solidariteit. Voor onze partij was de Gay Pride een succes op het vlak van zichtbaarheid en politieke discussies die we konden voeren.

Stéphane P. (Brussel). Holebi-rubriek op deze site

We waren aanwezig met een dertigtal leden en sympathisanten van LSP uit het hele land. Er waren heel wat Franstalige militanten aanwezig. De holebicommissie van onze partij kon daarbij op versterking rekenen van verschillende hetero-kameraden. De strijd tegen homofobie belangt ons immers allemaal aan, net zoals de strijd tegen racisme of tegen seksisme. Die solidariteit is belangrijk voor LSP.

Anti-kapitalistische delegatie op de Gay Pride

Voor het eerst organiseerde we in de Pride-optocht zelf een anti-kapitalistische delegatie. Dat werd positief onthaald door verschillende holebi-verenigingen. We werden versterkt door militanten van verschillende linkse organisaties (LCR, anti-fascistisch netwerk uit Luik,…). Er was een goede openheid voor onze ideeën, aan de stand kwamen veel mensen discussiëren en het aantal foto’s van onze delegatie was opvallend. Onze delegatie riep strijdbare slogans rond het voort strijden voor gelijkheid en tegen het kapitalisme.

Wij denken dat het belangrijk is dat anti-kapitalisten deelnemen aan de Gay Pride. Voor holebi’s is er geen gelijkheid en onder het kapitalisme is er steeds opnieuw ruimte voor verdeeldheid op basis van afkomst, religie of seksuele voorkeur. Die verdeeldheid kunnen we enkel overstijgen door samen te strijden tegen het kapitalisme. Alles wat ons verdeelt, verzwakt ons.

Met de holebiwerking van LSP willen we iedereen bedanken die onze delegatie is komen versterken en we zullen uiteraard verder actief zijn rond dit thema. Deze zomer zullen we bijvoorbeeld aan een aantal festivals campagne voeren tegen homofobie. Als je daaraan wil meewerken, contacteer ons dan: lgbt@socialisme.be

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist