Campagne ROSA organiseert zich!

Op zaterdag 23 april vond de nationale conferentie van Campagne ROSA plaats. Het was een warm en blij weerzien voor de 80 aanwezige ROSA activisten. De laatste twee edities moesten noodgedwongen online doorgaan. De dag stond in het teken van de strijd tegen seksisme en oorlog. Acht inhoudelijke workshops zorgden voor een unieke gelegenheid om onze socialistische feministische analyse te verdiepen.

De dag werd afgesloten met een meeting om de campagne voor Pride is a Protest te lanceren. Op de Belgian Pride op 21 mei in Brussel willen we een strijdbaar blok vormen. We zullen zoals vorig jaar ook zelf Pride is a Protest manifestaties organiseren in Brugge en Gent. Deze vinden plaats op zondag 26 juni. Met deze acties willen aansluiten bij de strijdbare herkomst van Pride, op de 53e verjaardag van de Stonewall Riots op 28 juni 1969. Er zal vanuit verschillende steden een collectief vertrek zijn naar Gent.

Van de Pride weer een protest maken is een eerste stap in de heropbouw van een strijd voor LGBTQIA+ rechten. Om échte verandering te bekomen, moeten we ons organiseren. Campagne ROSA nodigt je daarom uit om lid te worden en actief te worden in de strijd om maatschappijverandering af te dwingen.

–> Denk jij dat het dringend tijd is om een einde te maken aan seksistisch, LGBTQI+foob en racistisch geweld in al zijn vormen?

–>Wil jij het probleem bij de wortel aanpakken? We strijden tegen een systeem dat gebaseerd is op ongelijkheid en uitbuiting, waarbij de samenleving draait rond de belangen van een kleine minderheid van ultra-rijken. Weg met het kapitalisme.

Help mee deze strijd te voeren, word lid van Campagne ROSA!

[embed-google-photos-album https://photos.app.goo.gl/tBLr7F2uHWuc8TDy6]

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist