Anti-oorlogsbetoging in Brussel: belangrijk om te bouwen aan protest tegen oorlog


De anti-oorlogsbetoging in Brussel gisteren was belangrijk. De omvang ervan bleef beperkt omdat er onder bredere lagen van de bevolking heel wat onduidelijkheid is over wat nodig is om de slachtoffers van Poetins oorlog te ondersteunen.

In ons anti-oorlogsmateriaal leggen we uit dat er nood is aan een massabeweging die de belangen van de werkenden en hun gezinnen centraal stelt. We verdedigen uiteraard het recht van de Oekraïense bevolking om zelf over haar lot te beslissen en zich te verdedigen tegen de vreselijke invasie. We verdedigen de noodzaak van een anti-oorlogsbeweging in Rusland en van internationale solidariteit in een beweging die ingaat tegen oorlog en het kapitalistisch systeem dat oorlog voortbrengt.

Aan de betoging in Brussel nam een grote groep van LSP deel. We vervroegden het einde van ons nationaal congres om in groep naar de betoging te gaan. Onze militanten verkochten tientallen exemplaren van onze anti-oorlogskrant en haalden heel wat steun op met onze badges en ander materiaal.

Onze eisen:

  • Stop oorlog in Oekraïne! Trek de Russische troepen nu terug!
  • Voor het recht van de Oekraïners om over hun eigen toekomst te beslissen, inclusief het recht op zelfbeschikking voor minderheden!
  • Geen vertrouwen in het imperialisme en de wapenwedloop van de VS/NAVO
  • Nee tegen het racistische vluchtelingenbeleid van de EU! Open veilige en legale routes voor alle vluchtelingen. Toegang tot fatsoenlijke huisvesting, gezondheidszorg en werk of uitkeringen voor iedereen!
  • Geen illusies in de diplomatie van de oorlogszuchtigen. Voor een internationale massabeweging tegen oorlog en imperialisme!
  • Steun aan het Russische protest tegen de oorlog en het regime van Poetin
  • Voor een internationalistisch socialistisch alternatief voor kapitalistische conflicten die leiden tot oorlog en vernietiging.

Hieronder een reeks foto’s door James

[embed-google-photos-album https://photos.app.goo.gl/b8QH774aaSkPWqkcA]

En een fotoreeks door Jean-Marie
[embed-google-photos-album https://photos.app.goo.gl/uJmoE2jLQUKK8H186]

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist