Vlaams Belang parlementslid Stefaan Sintobin nam deel aan Gentse rellen

Momenteel wordt door de fascistische agressors die vorige donderdag Gent op stelten zetten alles eraan gedaan om de banden met het Vlaams Belang te ontkennen. Dat is een leugen die gemakkelijk te ontmaskeren is als we eens kijken wie er allemaal rondliep op de plaats van de feiten.

Prominent aanwezig op de NSV-betoging was de Voorpost-delegatie geleid door Luc Vermeulen, de verantwoordelijke voor de "dienst orde" van het Vlaams Belang en in die hoedanigheid een werknemer van de partij. Die had op de NSV-betoging overigens zijn troepen mee, zo herkenden we verschillende leden van Voorpost Vlaams Brabant (Brusselse rand) die lokaal ook actief zijn in het Vlaams Belang. Eveneens prominent aanwezig was de vroegere NSV-voorzitter en thans nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, Hans Verreyt.

In de Overpoortstraat kwam het achteraf nog tot schermutselingen. Plots zagen we daarbij een Vlaams parlementslid passeren. Die kwam daar zijn donderdagse pint pakken? Of was het toch minder toevallig dat Vlaams Belang parlementslid Stefaan Sintobin uit Izegem (een gekende hardliner) daar aanwezig was?

Sintobin liep er tussen het fascistisch krapuul op het ogenblik dat er rellen plaatsvonden. Op het internet werd door de Brugse VBJ-voorzitter overigens bevestigd dat ook senator Yves Buysse, kamerlid Ortwin Depoortere en Vlaams parlementslid Wim Van Dijck aanwezig waren. Het is nogal goedkoop om te beweren dat het Vlaams Belang een "zachter" imago zou hebben, als op hetzelfde ogenblik parlementsleden van de partij deelnemen aan rellen in de Gentse studentenbuurt…

Delen: Printen: