NSV wil “avondland” beschermen tegen Turkse “horden”

Morgen betogen we in Gent tegen een optocht van de NSV (de studenten van het Vlaams Belang). Terwijl het VB er alles aan doet om iedere mogelijke associatie met racisme te vermijden, hebben de studenten van dezelfde partij daar minder moeite mee. Integendeel, de optocht die ze houden is racistisch geïnspireerd en de NSV doet weinig moeite om dat te verbergen. Met hun betoging willen ze naar eigen zeggen "de verovering van het Avondland" door de Turkse "horden" vermijden.

Geert Cool

Het persbericht van de NSV met de aankondiging van haar betoging spreekt over het feit dat Turkije niet tot de EU mag toetreden omdat: "Turkije (…) als staat de erfgenaam (is) van de Turks-Mongoolse ruiterhorden die sedert hun opduiken aan de grenzen van Europa steeds zijn uitgeweest op een totale verovering van het Avondland.". (met de term "avondland" wordt verwezen naar de extreem-rechtse droom van een raszuiver en conservatief Europa).

Qua racisme kan dat wel tellen. Hiermee maakt de NSV ook duidelijk wat haar probleem met Turkse toetreding tot de EU is. Het is niet het asociaal karakter van de EU en het feit dat dit lidmaatschap zal gebruikt worden als een stormram tegen de arbeids- en levensvoorwaarden van de arbeiders in zowel Turkije als in West-Europa. Neen, het probleem dat de NSV met Turkije heeft, is dat er zoveel Turken wonen…

Dat de NSV geen probleem heeft met de kapitalistische instelling EU, wordt helemaal duidelijk als hetzelfde persbericht benadrukt dat de Turkse toetreding de EU zou ondermijnen omwille van de bevoorrechte band tussen het Turkse regime en de VS. Verder verklaart de NSV geen probleem te hebben met een "bevoorrecht partnerschap" tussen de EU en Turkije. Het grote probleem vatten ze zelf samen: "Turkije is islamitisch".

Terwijl de studenten van het Vlaams Belang zullen betogen om het "Avondland" te verdedigen tegen de "Turks-Mongoolse ruiterhorden", zullen wij betogen tegen racisme maar ook tegen het kapitalisme en bijgevolg ook tegen kapitalistische instellingen zoals de EU. In Gent lagen wij in 2001 mee aan de basis van de protesten tegen de Europese top die er toen plaatsvond. Wij zijn tegen Turkse toetreding tot de EU omdat het zal gebruikt worden tegen zowel de Turkse arbeiders als de West-Europese arbeiders. Vanuit een internationalistisch standpunt zullen wij een radicale oppositie laten horen door de straten van Gent. Afspraak op donderdag om 19u aan de Zuid in Gent.

Negationisten op bezoek bij het Belang

Deze avond organiseert de "Vlaams-nationale Debatclub" een avond met sprekers van verschillende extreem-rechtse partijen in Europa: Filip Dewinter (Vlaams Belang), Mario Borghezio (Lega Nord, Italië), Michiel Smit (Nieuw Rechts, Nederland), Andreas Mölzer (FPÖ, Oostenrijk) en Bruno Gollnisch (FN, Frankrijk).

Gollnisch kwam in opspraak en wordt gerechtelijk vervolgd wegens het "betwisten van misdaden tegen de mensheid". Die procedure komt er nadat de nummer 2 van het Front National van Jean-Marie Le Pen het bestaan van de gaskamers tijdens het nazi-regime probeerte te minimaliseren.

Gollnisch is niet de enige spreker op de bijeenkomst van de "Vlaams-nationale Debatclub" die de misdaden van het nazi-regime wil minimaliseren. Andreas Mölzer van de Oostenrijkse FPÖ van Jörg Haider was jarenlang verantwoordelijke voor het tijdschrift ‘Aula’ dat geregeld revisionistische artikels publiceert of reclame maakt voor nazistische boeken. Hiernaast zie je een afbeelding van het tijdschrift dat Mölzer maakte en waarbij op de voorpagina duidelijk gemaakt wordt hoe de nederlaag van de nazi’s in 1945 negatief werd ingeschat door het tijdschrift. Mölzer werd in 1983 in de Karintische FPÖ binnen gehaald door Jörg Haider om er het lokale FPÖ-weekblad ‘Kärtner Nachrichten’ te leiden.

Het ‘nieuwe’ Vlaams Belang heeft er blijkbaar geen probleem mee om dit soort figuren uit te nodigen en zelfs geregeld overleg te plegen. Dit is immers niet de eerste Europese bijeenkomst waarop deze partijen vertegenwoordigd zijn. Wel opvallend is dat nu ook het kleine Nieuw Rechts van Michiel Smit uit Nederland, wellicht op vraag van het Vlaams Belang, mag deelnemen aan het debat.

Alleszins wordt duidelijk dat de leiding van het Vlaams Belang gelijk heeft als ze zeggen dat het Vlaams Belang absoluut geen nieuwe partij is, maar dezelfde streken van het Vlaams Blok behoudt. En die streken omvatten racisme zoals bij de NSV of sympathie voor negationisten die een platform aangeboden krijgen zoals deze avond door de "Vlaams-nationale debatclub".

Delen: Printen: