Protest tegen de zogenaamde Mars voor het Leven

Een paar honderd mensen – vrouwen, mannen en kinderen – zijn samengekomen op het Spanjeplein om hun protest te laten horen tegen de Mars voor het Leven, waar net als vorig jaar zowel Léonard te vinden was als militanten van allerlei extreemrechtse organisaties. LSP was aanwezig met een 20-tal militanten.

De sfeer was strijdbaar en er was een aanhoudende discussie onder de deelnemers over hoe we moeten reageren op deze pogingen om verzet op te bouwen tegen de abortuswet. Wij stelden dat we het sociale argument tegen de armoede van vrouwen in onze samenleving niet aan de tegenstanders van abortus mogen laten. Zij die het recht op keuze verdedigen, moeten zich niet beperken tot het verdedigen van het recht op abortus, maar ook het recht verdedigen op het krijgen van kinderen zonder dat de moeders (en hun kinderen erbij) in armoede of afhankelijkheid dreigen terecht te komen. We verdedigden verder de opbouw van een campagne, waarbij we steun zoeken bij onze natuurlijke bondgenoten in de syndicale beweging, in de sociale bewegingen, bij de vrouwen- en de holebi-beweging… Dat was ook de inhoud van de toespraak die Anja Deschoemacker in naam van LSP heeft gehouden tijdens de vrije tribune.

De LSP-militanten hebben een druk bezochte stand gehouden, we verkochten 25 exemplaren van de Linkse Socialist/Lutte Socialiste met in bijlage een artikel over abortus dat eerder op onze site verscheen. We verkochten ook badges met de boodschap “Recht op abortus – handen af!”

Foto’s door Els

Foto’s door Pablo V. (Brussels)

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie