Na 22 jaar nog steeds protest in Vottem

Zondag was er een mobilisatie tegen de gevangenis voor vluchtelingen die het gesloten asielcentrum van Vottem is. Op initiatief van Cracpe (Collectif de résistance aux centres pour étrangers) werd een symbolische bijeenkomst gehouden aan het monument van de slachtoffers van geweld door de Waffen-SS aan de Citadel. Daarna was er een bijeenkomst met toespraken voor het gesloten asielcentrum van Vottem.

We verwerpen de schandalige opstelling van de burgemeester die de betoging van het centrum van de stad naar Vottem verbood. Uiteraard moeten de gezondheidsmaatregelen nageleefd worden, maar dit is ook mogelijk in het kader van een betoging. Dit verbod komt er nadat eerder de antifascistische 1 mei viering een gelijkaardig verbod opgelegd kreeg.

LSP en Actief Linkse Studenten waren aanwezig op de acties in Luik om de eis van een algemene regularisatie te verdedigen en om duidelijk te maken dat we racisme bestrijden met solidariteit.

  • Onmiddellijke regularisatie van alle migranten zonder papieren.
  • Afschaffing van onmenselijk detentiebeleid en massadeportatie, alle migranten moeten volledige rechten hebben.
  • Strijd is nodig tegen de oorzaken die mensen op de vlucht doen slaan: oorlog, terrorisme, uitbuiting en milieuvernietiging. Stop neo-kolonialisme! Grondstoffen en rijkdom moeten aan de gemeenschap toebehoren, niet aan kapitalisten. Kwijtschelding van publieke schulden.
  • Voor een plan van massale overheidsinvesteringen in sociale huisvesting, kwaliteitsvol en gratis onderwijs, degelijke jobs met een minimumloon van 14€/uur, gratis en kwaliteitsvolle gezondheidszorg.
  • Voor een alternatief op het kapitalisme: een socialistische maatschappij die gebaseerd is op de behoeften van de meerderheid van de bevolking en niet op de winsten van enkelen, via de nationalisatie onder democratische gemeenschapscontrole en beheer van sleutelsectoren van de economie.

Foto’s door Giulia (Campagne ROSA – Liège)
[embed-google-photos-album https://photos.app.goo.gl/Hr8dVppmimcM1FUt9]

Foto’s door Emily
[embed-google-photos-album https://photos.app.goo.gl/MyA8npBfrGXjxb5QA]

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie