Home / Geen categorie / Protest tegen IPA-bis in Oost-Vlaanderen

Protest tegen IPA-bis in Oost-Vlaanderen

Verslag door Thomas B

Vandaag werd actie gevoerd door het ABVV en ACLVB in Oost-vlaanderen tegen het IPA-bis voorstel. Er was onder andere een militantenconcentratie in het Baudelopark in Gent waar meer dan 3.000 aanwezigen waren uit zowel Oost- als West-Vlaanderen. Op verschillende bedrijven gingen ook informatievergaderingen door ter mobilisatie naar de nationale actiedag van 4 maart. In het Baudelopark kwamen we met een groep van een tiental LSP-militanten tussen met een pamflet en verkochten er ons maandblad.

De strijdbaarheid aan de basis was zeker aanwezig, bij de aankomst van verschillende delegaties of centrales werden slogans geroepen als "dit is maar een begin, wij gaan door met de strijd". Maar in het park werden deze jammer genoeg overstemd door de feestmuziek die voorzien was door de vakbondsleiding, misschien was dit niet het beste idee. In de toespraken werd door de leiding van zowel ABVV als ACLVB een agiterende toon gebruikt tegen het IPA-bis, maar een actieplan om een beter voorstel af te dwingen ontbrak. Zelfs over de actie van volgende week bleef het oorverdovend stil, nochtans was dit de ideale plek om de strijdbaarste militanten en delegees te bewapen met ideeën en voorstellen om van 4 maart een succes te maken.

Het ongenoegen dat vandaag leeft niet alleen over het IPA, maar ook over andere zaken in de samenleving zou vandaag moeten aangegrepen worden om een reëel actieplan op te stellen, maar hiervoor zal eerst de strijd voor strijdbare vakbonden en een politieke vertegenwoordiging van de arbeidersklasse nodig zijn, twee zaken die vandaag jammer genoeg ontbreken.

Leave a Reply