Protest: Gerechtigheid voor Ibrahima

Vandaag werd er een protestactie gehouden om gerechtigheid te eisen en de waarheid te weten over de dood van de 23-jarige Ibrahima, die afgelopen zaterdagavond na arrestatie door de politie overleed.

In de pers legde zijn familie uit dat ze rond 2.30 uur op de hoogte waren gebracht van zijn dood door politieagenten die naar hun huis kwamen en verklaarden dat Ibrahima was gearresteerd na de avondklok… Hij overleed echter om 20u22 in het ziekenhuis, meer dan anderhalf uur voor het ingaan van de avondklok.

Bovendien blijven er veel vragen over de omstandigheden van zijn dood. Hoe kan het dat een gezonde jongere het leven liet na arrestatie door de politie?

Op het protest vandaag was er veel volk: ongeveer 700 aanwezigen. Die verzamelden rond de familie en verwanten van het jonge slachtoffer. De woede was zeer groot tegenover wat mogelijk een nieuw geval van politiegeweld is. Onder de slogans die werden geroepen waren: “Rechtvaardigheid voor Ibrahima”, “Geen gerechtigheid, geen vrede”, “Politie: moordenaars”.

Aan het einde van de actie steeg de spanning. Ondanks de situatie heeft de politie, zoals gebruikelijk, ook dit protest met geweld beantwoord.

 

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie