Strijdbare 1 mei online meeting. Time to organise, prepare to fight!

Online meeting op de Internationale Dag van de Arbeid. Welkom vanaf 19u45 op 1 mei via Zoom voor het begin van de stream. De meeting start om 20u.

1 mei, de Internationale dag van de arbeid, is een moment om het woord niet over te laten aan de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het drama in onze gezondheidszorg. Op onze meeting laten we het woord aan zij die vandaag in de frontlinie staan: de werkenden.

De coronacrisis toont het falen van het kapitalisme op alle vlakken. Alle interne tegenstellingen en problemen zijn verder aangescherpt. Socialistische eisen die voordien abstract leken, worden nu veel concreter. Zo eisten Franse verenigingen van zorgwerkers de “opeising van de productiemiddelen” van geneesmiddelen en apparatuur om die in functie van de noden te kunnen stellen.

Als de lockdown één iets aantoont, is het dat het de werkenden zijn die de wereld doen draaien. Het is hoog tijd dat zij ook beslissen over hoe dat gebeurt!

AGENDA:

  • Maak van 1 mei weer een dag van strijd! Met Elan Axelbank (Socialist Alternative, USA). Hij blikt terug op de context en het ontstaan van May Day in de VS, de huidige crisis van het VS-kapitalisme, het toenemende arbeidersverzet , de populariteit van socialisme en de oproep van Socialist Alternative voor een RENTFREEZE OR RENTSTRIKE op 1 mei.
  • Workers Speak Out: “Zij tellen hun geld, wij tellen onze doden”. Vakbondsleden en militanten spreken over de situatie op hun werkvloer en de klassenstrijd in coronatijden.
  • Het coronavirus is het symptoom. Het echte virus is het kapitalisme! Met Bart Vandersteene, woordvoerder van LSP/PSL. De politieke wereld en de bazen bereiden zich voor om ons te laten opdraaien voor de crisis. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Voor een programma van strijd, solidariteit en socialisme!

[button link=”https://www.facebook.com/events/252465122812852/” type=”big” color=”red”] => Facebook evenement. Het zoom-adres zal via het evenement gedeeld worden. [/button]

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie