10.000 op sterke betoging tegen asociale Beke

Vandaag trok een erg diverse betoging door Brussel. De sociale sector omvat heel veel onderdelen die allemaal met elkaar gemeen hebben dat er gezorgd wordt voor zwakkeren in de samenleving. Net daarop wordt fors bespaard. Vlaams minister Wouter Beke was kop van jut op de betoging met zijn besparingen op de sociale sector.

Sociaal werkers eisen “een Beke veel meer middelen” in plaats van besparingen. Heel wat betogers spraken zich duidelijk uit: de regering-Jambon moet weg. Dat is een voorwaarde om tot meer welzijn voor iedereen te kunnen komen. De fabel dat er geen geld is, geldt enkel als het gaat om zorg of rechten voor zwakkeren en werkenden. Voor de grote bedrijven en de superrijken zijn er wel altijd middelen. Nochtans verdwijnen de cadeaus aan die grote bedrijven naar belastingparadijzen, terwijl er zoveel mee zou kunnen gedaan worden vanuit maatschappelijk nuttig oogpunt.

Om het beleid te keren, zal beleefd vragen niet volstaan. De acties moeten verder opgebouwd worden om een krachtsverhouding uit te bouwen. Sociale verworvenheden zijn in het verleden afgedwongen door ervoor te strijden, door de politici het mes op de keel te zetten toen ze bang waren dat protestbewegingen heel hun systeem bedreigden. Met 10.000 betogers vandaag, ondanks het gure weer, waren we heel sterk. Dat biedt een basis om de acties verder op te bouwen tegen de besparingen en voor massale investeringen in publieke basisdiensten. Sociaal werkers en ander zorgpersoneel: get organized!

Enkele foto’s:

[embed-google-photos-album https://photos.app.goo.gl/hEKvZ69RitjDRS9X9]

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie