LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Goede reacties tijdens de ‘Grote Colère’

LSP had een stand aan het start- en eindpunt van de Grote Colère van de PVDA afgelopen zondag. Er was heel veel interesse in ons materiaal: badges en kranten verkochten goed. Onze militanten verkochten 79 exemplaren van maandblad ‘De Linkse Socialist’. Daarnaast haalden we ruim 100 euro steun op met badges.


Quiz for 14 in Gent

Vorig weekend was er in Gent de ‘Quiz for 14’. Met 31 deelnemende ploegen was er heel veel volk aanwezig voor een geslaagde editie van de quiz van ALS, ROSA en LSP. Hieronder enkele sfeerbeelden.


Betoging sociale sector

Donderdag was er een sterke betoging van de sociale sector. De regen was een beetje spelbreker, maar dat hield de woedende betogers niet tegen. Met 10.000 deelnemers was er veel volk. Wij waren op het begin en einde met een stand aanwezig en LSP-leden uit de sector liepen met collega’s mee op. We verdeelden enkele honderden pamfletten. Deze betoging was tevens een vuurdoop voor de nieuwe tenten van LSP en campagne ROSA.


Campagne voor minimum 14 euro per uur aan UGent

Maandag is er een belangrijke staking aan de UGent, onder meer rond de offensieve eis van minimum 14 euro per uur. Die eis is ook een feministische eis: het overgrote deel van de personeelsleden aan de UGent en bij onderaannemers dat minder verdient, bestaat uit vrouwen. Opmerkelijk aan de campagne aan de UGent is dat er ook steun opgebouwd wordt onder de studenten. Zo trokken de Actief Linkse Studenten donderdag naar een studentenrestaurant om campagne te voeren.


Werken aan socialisme.be

Deze week hebben we een deel van de vorderingen van ons werk aan de opmaak van socialisme.be publiek gemaakt op deze website. De voorpagina ziet er nu wat anders uit. We werken verder aan het optimaliseren van een aantal functies en het wegwerken van fouten. Maar we wilden alvast de nieuwe voorpagina van de website niet langer tot de testversie van deze website beperkt houden.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie