Nee tegen de bezetting! Nee tegen Trump’s plan! Vecht voor echte vrede, gelijkheid en socialisme!

In de video hieronder legt Yasmin uit waarom de Socialistische Strijdbeweging zaterdag in Tel Aviv aanwezig was op een betoging tegen het plan van Trump.

“Ik ben Yasmin, van de Socialistische Strijdbeweging. We betogen tegen het plan van Trump. Het is geen vredesplan, het is een oorlogsplan. Een oorlog tegen het recht van het Palestijnse volk op een onafhankelijke staat, tegen het recht op een hoofdstad in Jeruzalem en tegen de rechten van de vluchtelingen.

“Dit plan is gevaarlijk voor ons allemaal, Arabieren en Joden, Palestijnen en Israëli’s. Netanyahu’s wapens en Trump’s beleid zullen leiden tot meer oorlogen en bloedvergieten.

“Om echte vrede en veiligheid te bereiken, moeten we vechten. Strijd tegen de bezetting, tegen de belegering van Gaza, tegen onderdrukking en discriminatie. Onze partners in deze strijd zijn de arbeiders en de armen van Nabloes, Jenin en Gaza, niet de Israëlische generaals of kapitalisten.

“We willen geen nieuw Oslo-akkoord, we willen echte vrede, en echte vrede betekent volledige economische, politieke en nationale gelijkheid. Daarom is onze strijd verbonden met de strijd voor een socialistische transformatie van de samenleving, voor een onafhankelijk en socialistisch Palestina naast een socialistisch Israël, in het kader van een socialistische confederatie van het Midden-Oosten.”