Op woensdag en donderdag hebben we hard gewerkt aan socialisme.be. Na enkele jaren was het nodig om de opmaak van onze website aan te passen. Heel veel is er niet veranderd, maar we moesten snel handelen terwijl onze voorbereiding nog niet klaar was. Enkele technische obstakels eigen aan een site in twee talen met bovendien alleen langs Nederlandstalige kant reeds 13.000 archiefartikels, blijven onopgelost. Het gaat onder meer de performantie van de zoekmachine.

Het is al langer nodig om aanpassingen te doen. Maar in de nacht van zondag op maandag kregen we ongewenst bezoek. Dat gebeurt ongetwijfeld wel meer, maar nu kwam het ongewenst bezoek ook langs de achterkant van de site. Maandag waren we hierdoor onbereikbaar: alle bezoekers werden doorverwezen naar een commerciële site. De hacking lijkt ons niet politiek gemotiveerd te zijn, in tegenstelling tot eerdere aanvallen op socialisme.be. De opening in onze beveiliging waarlangs het bezoek binnenkwam, situeerde zich in de opmaak van de site. Vandaar de dringendheid waarmee we een nieuwe opmaak hebben geïnstalleerd.

We werken verder aan deze website, maar dit kan zonder problemen elders terwijl we online draaien met deze deels tijdelijke opmaak. Blijf socialisme.be bezoeken, schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en aarzel niet om lid te worden van LSP!