In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

[divider]

28 maart: conferentie van ROSA en ALS

WIL JIJ STRIJDEN VOOR EEN BETERE WERELD? DAN IS DEZE CONFERENTIE IETS VOOR JOU!”
De socialistisch-feministische Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en Asociaal beleid) en de antikapitalistische jongerenorganisatie Actief Linkse Studenten & Scholieren (ALS) slaan de handen ineen voor een unieke conferentie op zaterdag 28 maart.

Dag van discussie en debat met onder andere :

>> SUZANNE WRACK, feministe en sportjournaliste bij THE GUARDIAN,
>> en activistes uit RUSLAND, IERLAND en BELGIE die een rol spelen in de strijd tegen alle vormen van discriminatie (seksisme, racisme, LGBTQI+fobie).

Ben jij ook verontwaardigd over het gebrek aan actie tegenover de klimaatproblematiek vanwege de gevestigde politici? Ze negeren gewoon de enorme klimaatbeweging! Word je ook kwaad wanneer je ziet hoe rechtse populisten racisme, seksisme, LGBTQI+fobie zaaien? Waarom lijkt het alsof oorlog en armoede onvermijdelijk zijn? Op deze conferentie willen we onze antwoorden op deze vragen uiteenzetten en verder uitwerken. Want net als jij, willen wij vechten tegen ongelijkheid, oorlog, discriminatie en de vernietiging van onze planeet en van de mensen en dieren die erop leven. Maar om dat te doen, moeten we proberen te begrijpen waar het vandaan komt.

Het kapitalisme moet op de schop. De machthebbers in het huidige systeem, de kapitalisten en hun politieke vertegenwoordigers, zullen nooit aanvaarden dat hun rijkdom wordt opgeëist om in de behoeften van de volledige bevolking te voorzien. Integendeel, hun winsthonger legt besparingen op en veroorzaakt ongeziene ecologische catastrofes zoals de branden in Australië en het Amazonewoud. En wat met hun oorlogen voor olie en prestige? De rijke elite schrikt er niet voor terug om op de meest brutale wijze mogelijk hun winsten veilig te stellen.

Op 28 maart nodigen we een reeks internationale en nationale sprekers uit die de revolutionaire bewegingen in de wereld zullen toelichten. Het zullen geen academische discussies zijn, maar een uitwisselen van ervaringen en ideeën om de strijd zo doeltreffend mogelijk te kunnen voeren. We laten er activisten aan het woord die een reële rol spelen in het uitbouwen van verzetsbewegingen in België, maar ook in Rusland, Ierland en Brazilië.

Weiger jij ook de logica van het systeem? Wil jij ook actief meebouwen aan strijdbewegingen en de wereld veranderen?

Mis dan zeker onze conferentie niet!

PRAKTISCH:
Zaterdag 28 maart, van 10 tot 19u.
In Randstad, 45 Hovenierstraat, 1080 Brussel.
Kinderopvang is voorzien.
Toegang: 5 euro in voorverkoop (8 euro ter plaatse, 10 euro steunprijs)
Inschrijven: contact@campagnerosa.be

 

Facebook evenement

[divider]

Protest tegen genocide in Oost-Congo

Woensdag werd aan het Europees Parlement geprotesteerd tegen het geweld in Oost-Congo. LSP was aanwezig met enkele leden die onder meer een pamflet verdeelden met daarop het interview met Alain Mandiki dat eerder op de week werd gepubliceerd op socialisme.be. We verkochten ook 11 exemplaren van ons maandblad.

[divider]

Actie aan Australische ambassade in Brussel

Op zondag 12 januari voerden we actie aan de Australische ambassade in Brussel. We protesteerden tegen het gebrek aan klimaatmaatregelen en de besparingen op onder meer de brandweerdiensten. Dit alles heeft de gevolgen van de bosbranden erger gemaakt. Met een 40-tal mensen protesteerden we en betuigden we onze solidariteit met het verzet in Australië zelf, waar op 10 januari betogingen plaatsvonden tegen de regering. Op de actie in Brussel werd gesproken door jonge klimaatactivisten, maar ook door onder meer een brandweerman.

[divider]

Gent: zevende editie van quiz gepland op zaterdag 29 februari

Graag nodigen we je uit voor de zevende editie van onze quiz! Alle opbrengsten gaan naar de campagnes van ROSA, ALS en LSP – met een speciale aandacht naar onze deelname in de strijd voor een 14€-minimumloon. We hebben ruimte voor 30 ploegen. Schrijf je in via liesjeu@hotmail.com.

  • zaterdag 29 februari
  • Opening deuren om 19u, eerste vraag stipt om 19u30
  • 16€ per ploeg VVK – 20€ aan de kassa
  • maximum 4 personen per ploeg
  • Facebook evenement