2 december: Anti-NSV betoging in Gent

2 december, 19u Zuid (Gent)

Op 2 december vindt in Gent de jaarlijkse NSV-betoging plaats. Ditmaal is dit vroeger dan andere jaren omdat de NSV wil betogen tegen de Turkse toetreding tot de EU waarover in december wordt beslist. Wij organiseren een tegenbetoging en roepen op om hieraan mee te werken.

ALS-pamflet

Citaat uit Verbondsberichten, het ledenblad van de NSV:

"Een neger die opgegroeid is in de jungle van Afrika, die zijn eigen oorlellen uitrekt tot op de grond, die zijn eigen haar insmeert met koeiedrek om leden van het tegenovergestelde geslacht aan te trekken, kan getraind worden om onze blanke gebruiken over te nemen, doch deze zal op intellectueel gebied nooit voldoen aan onze standaard daar onder andere zijn herseninhoud nu eenmaal kleiner is."

Protesteer mee tegen racisme!!

Wat gebeurt er?

Op 2 december zal de NSV betogen door de straten van Gent. De NSV is de studentenorganisatie van het Vlaams Blok. Het is dé plaats waar toekomstige Vlaams Blok-mandatarissen wat radicaler mogen zijn en openlijk het fascisme aanhangen. Voor racistische en seksistische uitspraken of het ontkennen van de holocaust zit men er niet verlegen. De NSV gebruikt ook systematisch geweld tegen migranten, vluchtelingen en andersdenkenden, behalve als zij hierin verhinderd wordt door de andere studenten. De NSV wil zich voordoen als een ludieke studentenclub, maar is in werkelijkheid de gewelddadige kweekschool voor Vlaams Blok-kaders. Het is dan ook geen toeval dat Filip Dewinter en Frank Van Hecke in hun studententijd een belangrijke rol speelden in de NSV. Om deze redenen hebben Blokbuster en Actief Linkse Studenten beslist een tegenbetoging te organiseren.

Akkoord, maar waarom zou IK betogen?

Deze tegenbetoging heeft twee doelstellingen. Het Vlaams Blok haalt in Gent 22% van de stemmen. Wij denken dat het Vlaams Blok en racisme enkel kan worden bestreden met een sociaal programma. We moeten opkomen voor een massale investering in sociale huisvesting. We moeten opkomen voor een 32-urenweek zonder loonsverlies, met bijkomende aanwervingen, de enige oplossing voor de werkloosheid. Het Vlaams Blok kan enkel worden teruggedrongen met een linkse oppositie tegen het rechtse beleid. Niet in eerste instantie in verkiezingen, maar op straat, in sociale strijd. Die boodschap willen we uitdragen. Niet het Vlaams Blok, noch de traditionele partijen zullen de problemen van de gewone mens oplossen. We willen ook de Vlaams Blok-kiezer hiervan overtuigen.

Een tweede reden om te betogen is het geweld dat de NSV wil gebruiken. De NSV start en eindigt haar betoging aan de Overpoort. Die avond is onveilig voor elke migrant, vluchteling of linkse student. Tijdens vorige acties was de tegenbetoging zo groot dat ze op een vreedzame manier de NSV-betoging omsingelde en de NSV niks anders kon doen dan op de bus naar huis stappen. Via onze numerieke meerderheid willen we op 2 december voorkomen dat geweld wordt gebruikt. Daarom organiseren we een tegenbetoging en geen “multicultureel feest” of ludieke actie. Daarom willen we dat ook jij komt betogen.

OK. IK ZAL ER ZIJN. Wat kan ik nog doen?

De komende dagen zullen de Actief Linkse Studenten campagne voeren, spreken in de lessen, de betoging voorbereiden of geld ophalen om dit alles te kunnen betalen. We komen steeds handen tekort. Je kan ons altijd steunen of helpen bij de campagne. Je kan natuurlijk ook gewoon aansluiten bij de Actief Linkse Studenten! Tot dan!

Meer info

Bezoek de Anti-NSV pagina van Blokbuster

Delen: Printen: