In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.Geslaagde BBQ in Gent: ‘Grill for 14’

Vorige zaterdag trapten we op Grill for 14, samen met Actief Linkse Studenten & Scholieren Gent en Campagne ROSA Gent het nieuwe werkjaar af. We zaten deze zomer niet stil, voerden campagnes aan de muziekfestivals, namen tijd voor vorming en een evaluatie van onze werking en vooral smeedden we de nodige strijdbare plannen. Onze jaarlijkse BBQ trok 140 eters, die terug konden genieten van wat sommigen de beste BBQ van de zomer durven noemen. Dank aan Anja Vanrobaeys en Steven De Vuyst om te komen spreken over hun visie op de FightFor14. Onze woordvoerder Bart Vandersteene gaf een overzicht van onze campagne initiatieven, in de klimaatbeweging, in de strijd tegen extreem-rechts en tegen seksisme. Maar we hebben vooral de ambitie om een bijzondere rol te spelen in de strijd voor een 14 euro minimumloon. Hou deze pagina van LSP Gent in de gaten voor meer updates. Dank aan alle aanwezigen, de opbrengst van deze avond zal nuttig worden besteed!


Klimaatprotest 

Het klimaatprotest vrijdag was indrukwekkend, ook in ons land. Wereldwijd werd massaal betoogd, vooral door jongeren. Wij kwamen in tientallen landen tussen rond dezelfde eisen voor een ecologische en democratisch geplande economie. Op de internationale Facebook-pagina van het CWI verschenen foto’s uit de hele wereld.

In Brussel kregen we uitstekende reacties van de jongeren. We verkochten 64 exemplaren van ons maandblad en drie abonnementen. Arne was topverkoper met 21 exemplaren, Michael kwam aan 20. Daarnaast vormden we een delegatie op de betoging.  Slogans zoals “Verzet, Verzet: Internationaal! Tegen de vervuiling van het kapitaal” en “Our climate, not their business!” werden vlot overgenomen door – zowel jonge als oudere – omstaanders.

Zondag volgde een actie ‘Rise for Climate’ waarop we 39 kranten verkochten en twee abonnementen maakten.