Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Start zomercampagne

We zijn stilaan klaar voor de zomercampagne. Op ons zomerkamp vanaf komende vrijdag zullen we deze campagne gedetailleerder bespreken en voorbereiden. We trekken naar verschillende festivals met ons verzet tegen racisme, seksisme, klimaatverandering, … Hiervoor hebben we aangepast materiaal. Er zijn stickers en pamfletten, maar ook t-shirts en zakjes. We hebben drie verschillende t-shirts: een antifascistische met als slogan ‘No Pasaran’, een t-shirt met een citaat van Rosa Luxemburg en een t-shirt met opschrift ‘My body my choice’. Daarnaast zijn er twee verschillende zakjes: het citaat van Rosa Luxemburg en een antifascistisch zakje. De t-shirts kosten 12 euro, de zakjes 10 euro. Straks te verkrijgen op de betoging tegen extreemrechts in Gent!

Solidariteit met het massaprotest in Hongkong

Na het massale protest tegen de uitleveringswet die het mogelijk moest maken om mensen in Hongkong op te pakken en meteen uit te wijzen naar mainland China, zag het Chinese regime zich verplicht om de wet op te schorten. De beweging gaat echter door. Deze week werd solidariteit met de beweging in Hongkong besproken op verschillende bijeenkomsten van LSP. Hieronder een foto met solidariteitsaffiches vanop een etentje van onze afdeling in Namen. Daaronder een foto vanop een vergadering in Gent.