In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

[divider]

Meigroeten 2019: deze week binnensturen! 

Donderdag beginnen we aan de productie van onze meikrant. Dit betekent dat we alle meigroeten uiterlijk donderdag willen hebben. Heb je nog iemand op het oog voor een meigroet? Maak er dan meteen werk van zodat de productie van onze krant niet in het gedrang komt.

Elk jaar openen we in de maand mei onze krant voor meigroeten: strijdbare berichten of boodschappen van sympathisanten. We halen hiermee heel wat middelen op die ons in staat stellen om onze media verder uit te bouwen: deze website, onze krant, boeken, pamfletten, … Tegenover de dagelijkse propaganda van het kapitaal is dit geen overbodige luxe. Hieronder onze oproep om meigroeten te plaatsen.

De geloofwaardigheid van de traditionele media is vandaag geschonden. Toch blijven ze hun monopolie over berichtgeving grotendeels houden. Ook in het digitale tijdperk is het degene met veel geld die zijn mening het makkelijkst kan verspreiden. Deze grote mediabedrijven, maar ook bedrijven als Facebook, Twitter, Instagram, Google … hebben andere belangen dan werkenden, gepensioneerden, jongeren, vrouwen … ze kiezen dan ook in de eerste plaats artikels die hun belangen dienen. Kijk maar naar de gele hesjes in Frankrijk, waar het vanaf de eerste weken uitsluitend over het geweld van de betogers en xenofobie ging in plaats van over de inhoud. Bij de klimaatstakers worden constant experts en deskundigen aan het woord gelaten, maar de jongeren zelf bijna niet (of ze moeten een grappig bordje mee hebben). Om nog maar te zwijgen over acties van de vakbonden: volgens de traditionele media weet iedereen dat we langer zullen moeten werken en dat ons sociaal systeem onhoudbaar geworden is.

Alleen al om al dit fake news te counteren hebben we media als de Linkse Socialist en socialisme.be nodig. Maar daar stopt de rol van socialistische media niet. Wij maken deel uit van de bewegingen van vakbonden, werkenden, gepensioneerden, jongeren, vrouwen … Daarom doen we ook voorstellen over hoe, volgens ons, de strijd het best gevoerd kan worden, welke lessen er te trekken zijn uit voorgaande bewegingen en laten we mensen kennis maken met het marxisme.

Om ons maandblad te publiceren en onze website te stofferen hebben we u en uw solidariteit nodig. Misschien bent u het niet altijd eens met ons, maar u begrijpt dat de benadering die wij brengen uniek is en dat die steun verdient. We rekenen niet op rijke geldschieters, maar op het enthousiasme van onze lezers en sympathisanten. In de eerste plaats, voor zover dat nog niet het geval is, nodigen we u uit een abonnement te nemen op de Linkse Socialist, zodat u iedere maand uw portie antikapitalistische en socialistische analyses kan lezen en tegelijk onze politieke werking ondersteunt.

Naar aanleiding van 1 mei, de internationale dag van de arbeid, vragen we lezers, organisaties, sympathisanten, bevriende handelszaken … om onze socialistische media te ondersteunen met een meigroet, een strijdbaar bericht of een boodschap aan de lezers van deze krant.

Je bericht zal in onze meikrant gepubliceerd worden, waarvan we traditioneel honderden exemplaren verkopen op 1 mei, maar het is in maart en tot midden april dat we de boodschappen moeten ontvangen!

Stuur je bericht met tekst en/of logo (zwart/wit) voor 17 april naar LSP, Hovenierstraat 45 1080 Molenbeek of per email naar redactie@socialisme.be. Geef ook aan welk formaat van meigroet je wil plaatsen. Betaal het juiste bedrag op BE31 5230 8092 5155 van Socialist Press met als mededeling: “meigroet.”

TARIEVEN:
– 1/128e pagina (ongeveer 24 x 34 mm) = 15 euro
– 1/64e pagina (ongeveer 34 x 48 mm) = 25 euro
– 1/32e pagina (ongeveer 48 x 67 mm) = 50 euro
– 1/16e pagina (ongeveer 67 x 95 mm) = 100 euro
– 1/8e pagina (ongeveer 95 x 143 mm) = 200 euro

Online formulier

[divider]

Grote opwarmingsquiz

Komende zaterdag wordt het geen ‘stille zaterdag’ in Gent. Er is immers de zesde editie van de ondertussen legendarische quiz van ALS. Er zijn reeds meer dan 20 ploegen ingeschreven, maar er is nog plaats. Schrijf je nu in en ding mee naar de overwinning! Het wordt alvast spannend: vorig jaar was er een nek aan nek race tussen de eerste twee ploegen (‘Massagesalon chez José’ en ‘Comac Gent’) die zich beiden opnieuw hebben ingeschreven.

Schrijf je in via liesjeu@hotmail.com (met vermelding van ploegleden en ploegnaam).

*** Opening deuren om 19u, eerste vraag stipt om 19u30 ***
*** 16€ per ploeg ***
*** maximum 4 personen per ploeg ***
*** Parkeergelegenheid op Ledebergplein ***

[divider]

Strijdfonds: na uitstekend eerste kwartaal alle remmen los in het tweede kwartaal!

Elke drie maanden willen we 11.500 euro steun ophalen met onze campagnes en sociale activiteiten. We hebben deze middelen nodig voor onze campagnes en bijhorende propaganda. Het eerste kwartaal (januari-maart) is traditioneel niet het beste voor ons strijdfonds: januari is doorgaans rustiger en vervolgens gaat alle aandacht naar de acties in de maand maart. Uiteraard koppelen we dit aan het ophalen van financiële steun, maar er is minder ruimte voor grote sociale activiteiten. Dit jaar zag er anders uit met de indrukwekkende klimaatacties die week na week door de straten trokken. We vlogen er mee in om daar een succes van te maken en kwamen hierdoor in contact met heel wat jongeren en anderen die in discussie gingen en ons ook steunden. Het maakt dat we dit jaar in het eerste kwartaal op 92% van onze doelstelling zijn geëindigd, dat is beter dan de voorbije jaren. Met de meigroeten en 1 mei in het tweede kwartaal hopen we om over de 100% te gaan in het tweede kwartaal.