Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Socialisme 2019

Socialisme 2019 afgelopen weekend was een bijzonder boeiend en enthousiast vormingsmoment. 150 aanwezigen gingen in discussie en debat met tientallen sprekers uit binnen- en buitenland. Tijdens het weekend beloofden minstens 5 aanwezigen om lid te worden van LSP. Een financiële oproep bracht ruim 4.500 euro op. Aan de boekenstand werd voor ruim 500 euro aan publicaties verkocht.

Enkele foto’s:

Rise4Climate betoging

Afgelopen zondag vormden we een delegatie op de klimaatbetoging. Daarnaast verkochten onze militanten 59 exemplaren van onze krant en haalden we 158 euro strijdfonds op. Michael was topverkoper met 14 kranten en Brune haalde het meest strijdfonds op: 43 euro. We hadden drie stands op de betoging: twee aan de start en één aan het eindpunt in het Jubelpark.

Meigroeten

De geloofwaardigheid van de traditionele media is vandaag geschonden. Toch blijven ze hun monopolie over berichtgeving grotendeels houden. Ook in het digitale tijdperk is het degene met veel geld die zijn mening het makkelijkst kan verspreiden. Deze grote mediabedrijven, maar ook bedrijven als Facebook, Twitter, Instagram, Google … hebben andere belangen dan werkenden, gepensioneerden, jongeren, vrouwen … ze kiezen dan ook in de eerste plaats artikels die hun belangen dienen. Kijk maar naar de gele hesjes in Frankrijk, waar het vanaf de eerste weken uitsluitend over het geweld van de betogers en xenofobie ging in plaats van over de inhoud. Bij de klimaatstakers worden constant experts en deskundigen aan het woord gelaten, maar de jongeren zelf bijna niet (of ze moeten een grappig bordje mee hebben). Om nog maar te zwijgen over acties van de vakbonden: volgens de traditionele media weet iedereen dat we langer zullen moeten werken en dat ons sociaal systeem onhoudbaar geworden is.

Alleen al om al dit fake news te counteren hebben we media als de Linkse Socialist en socialisme.be nodig. Maar daar stopt de rol van socialistische media niet. Wij maken deel uit van de bewegingen van vakbonden, werkenden, gepensioneerden, jongeren, vrouwen … Daarom doen we ook voorstellen over hoe, volgens ons, de strijd het best gevoerd kan worden, welke lessen er te trekken zijn uit voorgaande bewegingen en laten we mensen kennis maken met het marxisme.

Om ons maandblad te publiceren en onze website te stofferen hebben we u en uw solidariteit nodig. Misschien bent u het niet altijd eens met ons, maar u begrijpt dat de benadering die wij brengen uniek is en dat die steun verdient. We rekenen niet op rijke geldschieters, maar op het enthousiasme van onze lezers en sympathisanten. In de eerste plaats, voor zover dat nog niet het geval is, nodigen we u uit een abonnement te nemen op de Linkse Socialist, zodat u iedere maand uw portie antikapitalistische en socialistische analyses kan lezen en tegelijk onze politieke werking ondersteunt.

Naar aanleiding van 1 mei, de internationale dag van de arbeid, vragen we lezers, organisaties, sympathisanten, bevriende handelszaken … om onze socialistische media te ondersteunen met een meigroet, een strijdbaar bericht of een boodschap aan de lezers van deze krant.

Je bericht zal in onze meikrant gepubliceerd worden, waarvan we traditioneel honderden exemplaren verkopen op 1 mei, maar het is in maart en tot midden april dat we de boodschappen moeten ontvangen!

Stuur je bericht met tekst en/of logo (zwart/wit) voor 17 april naar LSP, Hovenierstraat 45 1080 Molenbeek of per email naar redactie@socialisme.be. Geef ook aan welk formaat van meigroet je wil plaatsen. Betaal het juiste bedrag op BE31 5230 8092 5155 van Socialist Press met als mededeling: “meigroet.”

TARIEVEN:
– 1/128e pagina (ongeveer 24 x 34 mm) = 15 euro
– 1/64e pagina (ongeveer 34 x 48 mm) = 25 euro
– 1/32e pagina (ongeveer 48 x 67 mm) = 50 euro
– 1/16e pagina (ongeveer 67 x 95 mm) = 100 euro
– 1/8e pagina (ongeveer 95 x 143 mm) = 200 euro

>> Online formulier