In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

[divider]

Socialisme 2019

Volgend weekend is het zo ver: Socialisme 2019. Dit jaarlijks weekend van vorming en discussie is een uitstekende gelegenheid om ideeën, benadering en programma collectief te bespreken en te verfijnen. In onze strijd tegen het kapitalisme hebben we daar nood aan. Dit systeem zal niet zomaar verdwijnen, hiervoor is strijd nodig. Voor het voeren van deze strijd moeten we zo scherp mogelijk staan.

Het programma van Socialisme 2019 is veelbelovend met discussies en meetings rond tal van thema’s. Door de klimaatbetoging op zondag 31 maart is het programma noodgedwongen beperkt tot zondagmiddag. Met een volledige dag op zaterdag en een klimaatmeeting op zondagvoormiddag – voor de betoging – zal het echter toch een goed gevuld politiek weekend zijn.

Hieronder een handig overzicht van het programma met nog enkele kleine wijzigingen:

 

Neem vandaag nog een voorverkoopkaart:


Bestel je ticket[divider]
Nieuwe uitgaven op Socialisme 2019

Marxisme.be wil een aantal socialistische klassiekers opnieuw toegankelijk maken voor nieuwe generaties van activisten. Tijdens het weekend worden twee marxistische basisteksten toegelicht in commissies: ‘Het Communistisch Manifest’ (door Marx en Engels) en ‘Socialisme: van utopie tot wetenschap’ (door Engels). We hebben telkens een goedkope editie van dit boek beschikbaar. Het ‘Communistisch Manifest’ kan op Socialisme 2019 voor 3 euro aangekocht worden, ‘Socialisme: van utopie tot wetenschap’ voor 5 euro.

[divider]

Betoging in Namen

Maandag was er een grote betoging in Namen tegen de hervorming van de APE-jobs, zie ons verslag. Op deze betoging verkochten onze militanten 24 exemplaren van ons maandblad en drie abonnementen. Er werd ook nog 39 euro strijdfonds opgehaald en we verkochten een boekje over ecologie.