Stakende postmannen betogen in Brussel

Op maandag werd in het Antwerpse opnieuw gestaakt bij De Post. De ACOD riep op voor acties in Antwerpen 1, Berchem, Deurne, Brasschaat en Mechelen 1. Zondagavond begon de staking en maandagochtend trokken de postmannen naar Brussel om er te betogen aan Brussel 1. Dit lijkt een zoveelste actie op rij tegen de invoering van Georoute, maar een belangrijk verschil is toch dat er nu voor het eerst over verschillende kantoren heen actie gevoerd werd.

Op maandag werd in Antwerpen Georoute ingevoerd. Eerder waren er al acties tegen de geplande invoering en werd een aantal dagen gestaakt in Antwerpen 1 aan de Groenplaats. Bij de effectieve invoering van Georoute werd een grotere actie georganiseerd door regionaal De Post plat te leggen en tegelijk te gaan betogen in Brussel.

Zondagavond trokken we met een aantal LSP-leden naar Antwerpen X (Berchem) en Antwerpen 1. Enkel aan Antwerpen 1 stond er een klein stakingspikket. Daar werd gezegd dat een groot pikket niet nodig was omdat iedereen toch thuis bleef. Er waren slechts 2 werkwilligen bij de nachtploeg (46 werknemers).

Op maandagochtend waren er drie bussen vanuit Antwerpen om in Brussel te gaan betogen. Jammer genoeg kwamen de delegees van Brussel 1 niet naar buiten om de actie te ondersteunen.

Aan deze betoging namen LSP-leden uit Antwerpen, Mechelen en Brussel deel. We verdeelden er ons pamflet "Model 9" (een verwijzing naar het formulier model nr. 9 dat in De Post gebruikt wordt om werknemers op de vingers te tikken). In dat pamflet werd opgeroepen voor nationale acties tegen Georoute. Op dit ogenblik wordt gesproken over een nationale staking op 10 november naar aanleiding van de onderhandelingen over de arbeidsduur.

Van die actie kan ook gebruik gemaakt worden om het ongenoegen dat overal bestaat over Georoute naar voor te brengen. Wij roepen alvast op om de postmannen overal degelijk te informeren en te organiseren om zo van de staking van 10 november een succes te maken.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie