TI Automotive in Lokeren: 0,8% is echt niet genoeg!

In het zuiden van Lokeren, vlak aan de E17, bevindt er zich een bedrijventerrein. Het betreft een KMO-gebied en in de meeste bedrijven werken er maar een handvol mensen. Het gevolg is dan ook dat er nauwelijks stakingspiketten zijn.

Door Kim (Lokeren)

Waar er wel een goed georganiseerd stakingspiket stond, was bij TI Automotive. Een tiental mensen stonden piket bij dit volcontinu bedrijf waar zo’n 200 mensen werken. Alle drie de vakbonden waren vertegenwoordigd aan het piket en ik werd er goed verwelkomd.

TI Automotive heeft de gewoonte het loon te laten stijgen volgens wat er nationaal met het IPA wordt afgesproken, maar probeert nooit om daar een extraatje bovenop te geven. Wat er nationaal wordt afgesproken, is dus heel belangrijk voor de werknemers bij dit bedrijf. 0,8% is een “habbekrats”, minder dan de 1,1% die 2 jaar geleden werd bekomen. De vakbonden hebben toegang tot de jaarverslagen en daarin zien ze dat het bedrijf het niet slecht heeft gedaan de voorbije jaren en veel subsidies krijgt van de overheid. Het personeel wil haar deel van de koek: de loonnorm moet echt hoger dan 0,8%.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist