LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Klimaatbeweging zet door – straks ook koopkrachtbeweging

De klimaatbetoging van afgelopen zondag was opnieuw massaal. Ook donderdag waren er wederom sterke jongerenacties: niet enkel in Brussel maar ook in Luik en andere steden. De klimaatrevolte wordt gestimuleerd door jongeren, maar leeft onder brede lagen van de bevolking. Het brengt de rechtse regeringspartijen (en ex-regeringspartij N-VA) in de problemen. Dat is op zijn beurt een stimulans voor het geplande vakbondsprotest op 13 februari: mogelijk wordt dat de grootste staking sinds 2014.

De acties rond klimaat en koopkracht niet uit elkaar laten spelen en de jonge energie van de klimaatactivisten koppelen aan de slagkracht van de werkenden, dat is een belangrijke uitdaging. Wij willen daar onze rol in spelen door jongeren op de staking van 13 februari te richten aan de ene kant, maar aan de andere kant ook door syndicalisten op het jongerenprotest te richten.

Afgelopen zondag was LSP goed aanwezig op de klimaatmars. Spijtig van het slechte weer waardoor we niet alle mogelijkheden konden benutten. Desalniettemin slaagden we er in om 153 exemplaren van ons maandblad te verkopen en 500 euro strijdfonds op te halen. Boris uit Brussel was topverkoper met 27 kranten, Thomas uit Gent kwam aan 18 en Arne uit Gent aan 16. Janne uit Brussel haalde het meeste strijdfonds op: 110 euro. Bedankt aan alle kameraden voor hun inzet!


Asielbetoging in Gent

Gisteren namen we deel aan de betoging voor een humaan asielbeleid. We vormden een delegatie in de betoging. Daarnaast verkochten we 17 kranten en voor 27 euro badges.


Socialisme 2019

Eind maart is er Socialisme 2019: een weekend vol discussie en vorming. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt, maar uiteraard zal er ruime aandacht zijn voor de bewegingen die vandaag centraal staan. Zowel rond koopkracht als klimaat willen we dieper ingaan op onze eisen en voorstellen om de strijd te versterken. Het weekend is een uitstekende gelegenheid om activisten die mee vooraan staan in verschillende bewegingen te leren kennen.

Koop nu je voorverkoopkaart voor het weekend! 

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist