Home / algemeen / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Vier het nieuwe jaar met LSP, Actief Linkse Studenten en campagne ROSA

Zo snel mogelijk inschrijven om van de voorverkoop te genieten en ons te helpen bij het plannen van deze uitzonderlijke avond!

Ons menu staat in het teken van de twee belangrijkste momenten in de strijd voor vrouwenrechten het afgelopen jaar: 8 maart: de staking van miljoenen vrouwen en mannen voor vrouwenrechten in Spanje. En 25 mei: het referendum in Ierland, verkregen door een jarenlange hardnekkige strijd, waarin de meerderheid het verbod op abortus wegstemde.

Menu :

  • Buffet van warme en koude Spaanse tapas (met uitstapjes naar Latijns-Amerika, waar vrouwenstrijd hoog op de agenda blijft…)
  • Beef and Guinness stew
    (Iers stoofvlees), colcannon (stoemp op zijn Iers) en wintergroenten
  • Dessertbuffet

Cocktail Bar ROSA

Drank aan democratische prijzen

Avondfeest en muzikaal entertainment!

Prijs
25€ (17€ sociaal tarief)
(5€ – 12 jaar)
+5€ aan de deur

Kinderopvang en animatie

Waar? RANDSTAD, Hovenierstraat 45, Molenbeek

Graag inschrijven voor 28 december bij Stéphane op 0474 87 30 11 of via mail: BXL@socialisme.be
Storten kan op de rekening BE86 5230 8092 4650 van LSP met mededeling “31/12” gevolgd door je naam.

Facebook evenement

Vernieuwde webwinkel

Aangezien onze bestaande webshop overschakelt naar een betalend systeem (bovenop het percentage dat afgehouden wordt), hebben we een eigen webwinkel gemaakt op marxisme.be. Betalen kan voortaan ook gewoon met bancontact. Hierdoor is marxisme.be niet alleen meer de website van het marxistisch archief van LSP, de uitgever van onze boeken en de uitvalsbasis van ons online magazine ‘Marxisme Vandaag’, maar ook de plaats waar je onder meer onze boeken meteen kan aanschaffen.

Campagne naar 8 maart

8 maart, Internationale Dag van de rechten van de vouwen is een dag van strijd. In zo veel mogelijk steden willen we marsen tegen seksisme en asociaal beleid organiseren!

In aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen, kunnen we bouwen aan een sterke beweging tegen het asociale beleid dat ons allemaal – behalve de ultrarijken – raakt, en in het bijzonder de vrouwen.

➡️ Vrouwen zijn geen objecten. Stop de commercialisering van ons lichaam!
➡️ Strijden tegen geweld op vrouwen is strijden voor hun financiële onafhankelijkheid. Stop besparingen! Stop precaire jobs!
➡️ Op straat komen voor het recht op vrije keuze! Voor volwaardig recht op abortus. Samen strijden ook voor gratis en kwaliteitsvolle contraceptie en voor een publieke herfinanciering van het onderwijs, met als bijkomende intentie dat jongeren niet voornamelijk op porno en/of het internet rekenen voor seksuele opvoeding.

Wil je dit initiatief actief steunen?

  • door te helpen mobiliseren in mijn wijk, in mijn school, in mijn universiteit of op mijn werk?
  • met een gift om zulke marsen te financieren?
    Rekeningnummer van ROSA : BE54 5230 8095 8497 (BIC: TRIOBEBB)
  • Wil je samen met ons in jouw stad een mars tegen seksisme en asociaal beleid organiseren?

Contact: contact@campagneROSA.be

Volledige oproep van de campagne ROSA voor een strijdbare 8 maart 2019 :
https://nl.campagnerosa.be/artikels/4712-oproep-van-de-rosa-campagne-voor-een-strijdbare-8-maart-2019

Zomerkamp 2019

Ook dit academiejaar zullen de Actief Linkse Studenten in samenwerking met ROSA en de Linkse Socialistische Partij hun werkingsjaar afsluiten met wat ongetwijfeld opnieuw een heel boeiend zomerkamp wordt.

De campagnes van de ALS, ROSA en LSP draaien momenteel op volle toeren. Deze werden onder anderen voorbereid tijdens de vele discussiegroepen op het zomerkamp 2018. Tijdens ons zomerkamp 2019 zullen we daar zeker op terugkomen en de campagnes van volgend academiejaar plannen.

Verdere info over programma, prijzen, kinderopvang en afspraken volgen binnenkort! Blokkeer de periode alvast in je agenda!

Inschrijven kun je doen door dit formulier in te vullen.

Vakantieperiode

Tot en met vrijdag publiceren we op ons normale ritme, vanaf zaterdag tot en met 3 januari gaat socialisme.be in vakantiemodus. We brengen elke dag een artikel, waaronder een aantal dossiers en longreads.