Home / Op de werkvloer / Voeding / Staking bij Coca-Cola in Gent. Interview met de verantwoordelijke van BBTK

Staking bij Coca-Cola in Gent. Interview met de verantwoordelijke van BBTK

Vandaag ging ik naar Coca-Cola in Gent. Daar wordt gestaakt omdat de directie 20 jobs wil schrappen in België waarvan 14 in Gent. Aan het piket in Gent gaf ik een solidariteitsboodschap van de campagne “Jongeren in strijd voor werk” en de Actief Linkse Studenten. Aan het piket sprak ik met Geert Van Der Spiegel van BBTK.

Thomas B

Waar draait de stakingsactie van vandaag juist om?

“De directie wil twee vandaag bestaande functies samenvoegen, namelijk supervisor en ploegbaas. Hiermee willen ze in België 20 jobs laten verdwijnen: 14 in Gent, 5 in Antwerpen en 1 in Chaudfontaine. Vandaag proberen ze door de bedienden aan te vallen ons te verdelen tussen arbeiders en bedienden. We laten ons daar niet aan vangen, als we de directie laten doen zullen de arbeiders volgen. We willen de 20 ontslagen van tafel, zeker omdat Coca-Cola een winstgevend bedrijf is. En waar kunnen de mensen nog naartoe als ze afgedankt zouden worden?”

Ligt de crisis aan de basis van deze besparingen?

“Neen, hier in Gent draaien we qua volume ons beste jaar. Coca-Cola maakt winst, maar ze willen meer, de werknemers zijn daar het slachtoffer van.”

Zijn er alternatieven op het jobverlies?

“De bedienden kunnen eventueel terug aan de lijn gaan staan, maar dit zou voor jobverlies bij de arbeiders zorgen. In het bedrijf is er geen vangnet voor de afdankingen, de arbeiders worden trouwens ook geraakt. Zo zijn er 28 jobs die minder zullen verdienen.”

Is een arbeidsduurverkorting met loonsbehoud en extra aanwervingen geen uitweg en zelfs een kans om werklozen vandaag aan het werk te stellen?

“We zijn via onze CAO vier jaar geleden tot een arbeidsduurverkorting van 40 naar 36 uur gegaan. Omdat de vakbond een sterke positie in het bedrijf heeft, konden we dit afdwingen. Waarschijnlijk zal dit vandaag moeilijker liggen maar met de vakbond steunen we deze eis wel.”

Zijn er veel interim krachten tewerkgesteld binnen het bedrijf?

“Ongeveer 7% van het personeelsbestand bestaat uit interim-werknemers, we zien vaak dat die in drukke periodes (mei, juni, juli en augustus) aangeworven worden, maar daarna terug moeten vertrekken.”

Wat is het plan om de afdankingen af te wenden?

“Vandaag staken we om een duidelijk signaal te geven dat dit niet kan en we ons niet laten verdelen tussen arbeiders en bedienden. Vandaag is er een Europese ondernemingsraad bezig, deze wachten we af voor meer duidelijkheid. Morgen zitten we op de hoofdzetel in Anderlecht samen met de Belgische directie. Onmiddellijke nieuwe acties zijn niet gepland we wachten de onderhandelingen af.”

Zou de 29ste geen ideaal moment zijn om te mobiliseren en de niet bedrijf per bedrijf te voeren maar veralgemenen?

“Normaal gingen we enkel met de militanten naar Brussel afzakken. Maar door de nieuwe ontwikkelingen zullen we dit misschien opnieuw bekijken. Morgen is er een syndicale vergadering en daar bespreken we dit zeker.”

Bedankt, veel succes in jullie strijd en hopelijk tot de 29ste!


Solidariteitsbericht

Aan de werknemers van Coca-Cola

Met de Actief Linkse Studenten (ALS) en het lokale comité jongeren in strijd voor werk, willen we onze steun uitdrukken voor jullie strijd tegen de afdankingen die de directie aankondigde. We denken dat het vandaag onverantwoord is om af te danken, op een moment dat de jongerenwerkloosheid 25,3% bedraagt en ook de totale werkloosheid nieuwe pieken haalt.

Wij denken dat er naar een herverdeling van het werk zou moeten gegaan worden, zodat werklozen vandaag een kans krijgen op een job. Hierom gebruiken we de oude vakbondseis van een 32 urenweek, met loonbehoud en extra aanwervingen. Een bedrijf als Coca-Cola dat in het tweede kwartaal van dit jaar een winst maakte van 2,37 miljard dollar zou dit zonder problemen moeten kunnen betalen. Maar dan zou de winstlogica natuurlijk aan kant geschoven moeten worden.

Vandaag zien we dat veel bedrijven, afdankingen aankondigen, maar dat er weinig of geen verzet komt. Jullie actie kan een voorbeeld vormen voor de rest van de Belgische werknemers, daarom willen we met de ALS en jongeren in strijd voor werk jullie actie ondersteunen.

Als laatste zouden we nog willen oproepen om zeker deel te nemen aan de betoging van 29 september in Brussel, georganiseerd door het Europees vakverbond. Deze actie is tegen de Europese besparingsplannen, waardoor ze de werknemers willen laten opdraaien voor een crisis die ze niet zelf veroorzaakt hebben, maar die de fout is van burgerij, die jarenlang met ons geld en toekomst gespeeld heeft.

We mogen ons niet laten verdelen arbeiders tegen bedienden, ouderen tegen jongeren, bedrijf tegen bedrijf, … solidariteit is nodig voor een eengemaakte strijd tegen de afdankingen en besparingen.

Samen sterk

Leave a Reply