Acties non-profit: studenten Gentse Socia solidair

Hieronder publiceren we een pamflet van de studentenvertegenwoordigers van de Arteveldehogeschool Gent, Campus Sociaal Werk (in de volksmond ook de ‘Socia’ genoemd). Aan de Socia werd beslist om mee actie te voeren met de non-profit. Veel studenten sociaal werk komen na hun studies in die sector terecht. De solidariteit aan de Socia kwam mee tot stand op het initiatief van een aantal LSP-leden in de school.

Pamflet studentenvertegenwoordigers Socia

Non-profit staat op haar strepen, wij toch ook?!

BETOGING: “In solidariteit met de Non-profit”

Donderdag 21 oktober – 10u – schoolpoort

De STUDENTENRAAD en de VAKBOND roepen op om nu donderdag te staken EN te betogen samen met de Non-profit.

Wij schorsen alle lessen (ook practica e.d.) om 10u en verzamelen aan de schoolpoort om van daar in betoging naar de Zuid te gaan. ‘s Namiddags worden alle lessen hervat. Zorg dat je er bij bent !!!

We moeten opkomen voor ONZE belangen !

Donderdag is er een nationale 24-uren-staking in de Non-profit. Als studenten van de Socia zullen wij later veel kans in deze sector te-werkgesteld worden. Daarom is het belangrijk dat we NU opkomen voor onze rechten.

=> Waar betogen we voor?

Er is geen geld voorzien door de overheid voor:

• 25.000 bijkomende jobs

• arbeidsduurvermindering tot 36u

• lagere arbeidsdruk en betere zorg

• vorming van het personeel

• hogere vergoeding onregelmatige prestaties

• dertiende maand

• veralgemening CAO +45 jaar

De minister beweert in de pers dat hij volgend jaar in de Non-profit 3.000 bijkomende jobs gaat creëren… …maar voorziet in het budget slechts ca. 28 miljoen euro. Goed voor maximum 600 jobs… …terwijl dat er minstens 25.000 moeten zijn om de werkdruk te verlagen en de vergrijzing op te vangen.

Anderzijds is er wel geld voor bijvoorbeeld de industrie. De geneesmiddelenindustrie krijgt er volgend jaar 12 miljard Bef bij. Dat terwijl talrijke studies uitwijzen dat er te veel geneesmiddelen worden voorgeschreven.

In totaal stijgt het budget voor de ziekteverzekering volgend jaar met meer dan 5% (35 miljard Bef) waarvan geen frank naar het personeel gaat.

Dit is onaanvaardbaar !

Delen: Printen: