In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Geslaagde boekvoorstellingen over Duitse Revolutie

Woensdag hielden we in Gent, Brussel en Bergen boekvoorstellingen over de Duitse Revolutie. Wij kijken niet naar de geschiedenis vanuit academische interesse, maar om onze strijd vandaag te versterken. De burgerij zal ons slechts haar versie van de geschiedenis leren, de rol en de discussies in de arbeidersbeweging komen daarin niet voor. Die elementen moeten we zelf aanbrengen en bespreken. Vandaar ons boek over de Duitse Revolutie.

Het thema is minder bekend dan bijvoorbeeld de Russische Revolutie, in de gevestigde media waser weinig aandacht voor. Enkel de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand kwam prominent aan bod. Zo was er ruime aandacht voor de viering in Parijs met Macron, Merkel en Trump, vertegenwoordigers van de klasse die de oorlog startte en er alles aan deed om die verder te zetten. Het was de arbeidersklasse die een verderzetting van de oorlog onmogelijk maakte. Dat was één van de elementen die aan bod kwam op de boekvoorstellingen. In Brussel en Gent werd ook ruimer stilgestaan bij de Duitse soldatenraad in Brussel in november 1918.

De meetings waren geslaagd met in Brussel en Gent telkens ruim 30 aanwezigen en in Bergen een 10-tal. Volgende week zijn er boekvoorstellingen in Antwerpen en Luik. Op 11 december volgt Leuven.

Boekvoorstelling in Gent

 


Vier het nieuwe jaar met LSP, Actief Linkse Studenten en campagne ROSA

Zo snel mogelijk inschrijven om van de voorverkoop te genieten en ons te helpen bij het plannen van deze uitzonderlijke avond!

Ons menu staat in het teken van de twee belangrijkste momenten in de strijd voor vrouwenrechten het afgelopen jaar: 8 maart: de staking van miljoenen vrouwen en mannen voor vrouwenrechten in Spanje. En 25 mei: het referendum in Ierland, verkregen door een jarenlange hardnekkige strijd, waarin de meerderheid het verbod op abortus wegstemde.

Menu :

  • Buffet van warme en koude Spaanse tapas (met uitstapjes naar Latijns-Amerika, waar vrouwenstrijd hoog op de agenda blijft…)
  • Beef and Guinness stew
    (Iers stoofvlees), colcannon (stoemp op zijn Iers) en wintergroenten
  • Dessertbuffet

Cocktail Bar ROSA

Drank aan democratische prijzen

Avondfeest en muzikaal entertainment!

Prijs
25€ (17€ sociaal tarief)
(5€ – 12 jaar)
+5€ aan de deur

Kinderopvang en animatie

Waar? RANDSTAD, Hovenierstraat 45, Molenbeek

Graag inschrijven voor 28 december bij Stéphane op 0474 87 30 11 of via mail: BXL@socialisme.be
Storten kan op de rekening BE86 5230 8092 4650 van LSP met mededeling “31/12” gevolgd door je naam.

Facebook evenement