Home / Op de werkvloer / Bpost / De werknemers van Bpost verdienen uw steun

De werknemers van Bpost verdienen uw steun

PDF raamaffiche en pamflet

Van woensdag 7 november tot en met dinsdag 13 november gaat er een staking door bij Bpost. Hiervan zal u ook hinder ondervinden. Een brief of pakje zal enkele dagen later zijn, uw postkantoor zal misschien gesloten zijn, … De werknemers van Bpost doen dit echter niet om u te pesten. Ze staken omdat de maat vol is, besparing na besparing krijgen ze over zich heen, het personeel is uitgeperst. Ook nam de dienstverlening voor de klanten de afgelopen periode af.

De staking is het gevolg van het neoliberaal beleid dat bij Bpost gevoerd word. Hoewel de overheid meerderheidsaandeelhouder is met 51,04% van de aandelen, wordt het management van Bpost enkel gedreven door winstmaximalisatie. Hier moet een einde aan gemaakt worden.

Daarom ondersteunt de Linkse Socialistische Partij (LSP) de staking bij Bpost ten volle en willen we er alles aan doen om ze te versterken. Met dit pamflet willen we onze solidariteit vergroten en visualiseren.

We hopen dat deze staking bij Bpost het begin van de strijd is om van Bpost weer een sterke openbare dienst te maken in het belang van de samenleving en het personeel. Dit zou dan weer een voorbeeld kunnen zijn voor andere openbare diensten of sectoren die beter door de maatschappij beheerd zouden worden als energie, de banken, … We denken hierbij bv. aan Groot-Brittannië waar Corbyn de hernationalisatie van de spoorwegen populariseerde.

Ook u kan deze staking steunen!

Bezoek een piket bij u in de buurt (op woensdag 7 november en donderdag 8 november aan de distributiecentra in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent en Luik, op vrijdag 9 november vooral aan de grote postkantoren vanwaar veel uitreikrondes vertrekken).

Hang deze affiche aan uw raam.

Het is belangrijk dat we als werkenden/ werkzoekenden tonen dat we solidair zijn. De traditionele media geven vaak de indruk dat stakers wereldvreemd en niet meer van deze tijd zijn, en op weinig steun kunnen rekenen. Wij merken echter iets anders in onze campagnes. Via deze boodschap kunnen we dit iets tastbaarder maken.