Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Geslaagde BBQ in Gent

Vorig weekend hield LSP samen met ALS en campagne ROSA in Gent een BBQ om het werkingsjaar terug op te starten. Er waren 190 eters. Rond de centrale thema’s dit najaar waren er korte toespraken: zo werd opgeroepen naar de actie tegen extreemrechts komende dinsdag, werden de projecten van ROSA en LSP toegelicht en werd ook het woord gegeven aan PVDA-lijsttrekker Tom De Meester, die ook de onschuldige hand leverde om de prijzen van de tombola uit te reiken. Een Koerdische muziekgroep en uiteraard het lekkere eten maakten de BBQ helemaal geslaagd. Dank aan iedereen die het succes van deze BBQ mogelijk maakte!

Protesteer tegen extreemrechts in Gent

Campagne aan St Lucas deze week

Komende dinsdag is er een actie tegen Schild & Vrienden in Gent. De Actief Linkse Studenten voeren actief campagne voor dit protest, onder meer aan de middelbare scholen en onder studenten. Op enkele scholen werden scholierencomités opgezet om de mobilisatie naar de actie te organiseren. Een actief verzet is belangrijk om op de campussen en in de scholen een krachtsverhouding uit te bouwen die het moeilijk maakt voor extreemrechts om zich al te publiekelijk te uiten, laat staan om zich te organiseren en te groeien. Doorheen de acties willen we bovendien de discussie voeren over hoe we extreemrechts, maar ook de voedingsbodem ervan, kunnen bestrijden.

Voorstelling kandidaten Consequent Links in Keerbergen

Verkiezingsmeeting in Sint-Gillis op 3 oktober

Op 11 dagen voor de verkiezingen houden we in Sint-Gillis een verkiezingsmeeting van Gauches Communes. Hieronder de affiche.