Campagne van Consequent Links in Keerbergen draait op volle toeren

Christophe De Branbanter

In juni waren we uitgenodigd op een debat van UNIZO rond 3 thema’s (leefbaarheid van de kern, mobiliteit en financiën). Het is typisch dat partijen in de aanloop naar verkiezingen allerhande beloften doen, maar de cruciale vraag waar wij steeds de aandacht op vestigden, blijft vanwaar de financiële middelen moeten komen om die projecten te bekostigen.

door Christophe De Brabanter, lijsttrekker Consequent Links

De traditionele partijen proberen keuzes te maken tussen verschillende noodzakelijke investeringen en rekenen de kosten door aan de bevolking. Wij argumenteerden dat de grootste bedrijven momenteel zo goed als geen belastingen betalen waardoor de budgetten op alle niveaus steeds verder onder druk komen te staan. Dat is de oorzaak dat er een besparingsbeleid wordt gevoerd, de schuld ligt niet bij “de vergrijzing” of “de vluchtelingen” ofzo. We merkten dat Consequent Links met een duidelijk programma en maatschappelijke visie om te investeren in een sociaal beleid goed scoorde op het debat.

Deze zomer verdeelden we onze 12de lokale nieuwsbrief met een oplage van 5000 – uitzonderlijk 8 pagina’s in plaats van 4. Ook hier merken we dat een pamflet met een duidelijke maatschappelijke analyse goed wordt ontvangen door mensen die lezen en erover nadenken. Natuurlijk is wat we schrijven geen wereldvreemde filosofie, we halen zeer concrete maatschappelijke problemen aan die grotendeels veroorzaakt zijn door het neoliberaal afbraakbeleid waar we de afgelopen jaren allemaal onder geleden hebben.

Verder voeren we ook sociale campagnes zoals tegen het wegsturen van “de winkelkarrenman” van de Delhaize te Keerbergen. De “winkelkarrenman” was een arm persoon die op de parking de klanten hielp en ook de winkelkarren op een gemakkelijke plaats zette voor hen (vandaar zijn bijnaam). De mensen konden hem vrijwillig een muntje toestoppen. Maar dit paste niet in het profiel van de vernieuwde supermarkt met een nieuwe directeur die hem wegjaagde en een bewakingsagent inhuurde met een hond, vooral voor het geval dat de “winkelkarrenman” toch zou terugkomen. Het zit in het DNA van consequente linksen om op te komen voor de rechten van de zwakkeren in de samenleving die zich alleen moeilijk kunnen weren in een vijandige kapitalistische samenleving.

Na het succes van onze socialistische spaghettidag op 1 mei volgde eind augustus de jaarlijkse BBQ van LSP Keerbergen. In september komt een nieuwe verkiezingsnieuwsbrief uit. De lijst Consequent Links telt momenteel negen kandidaten, waarvan 3 LSP-leden. De oproep voor een consequente linkse eenheidslijst in Keerbergen deden we al twee jaar geleden. Vanuit SP.a en Groen is zelfs het gesprek niet aangegaan. Deze partijen willen links niet echt versterken, maar zijn vooral uit op postjes door mee te doen met het neoliberaal beleid. Laat je dus niet vangen als kiezer!

BBQ in Keerbergen eind augustus

 

Affiche voor de campagne. Klik voor een grotere versie

 

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist